Prognoza meteo 25 februarie 2023. Vreme deosebit de caldă în weekend

Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul a 17 grade, au anunțat meteorologii.

24 feb. 2023, 14:02
Prognoza meteo 25 februarie 2023. Vreme deosebit de caldă în weekend

Prognoza meteo 25 februarie 2023, sâmbătă, în țară

Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an în regiunile extracarpatice şi parţial în centru şi normalã termic în rest. Temperaturile maxime se vor încadra de la 5 grade în nord-vest pânã la 20 de grade în sud-est. Aria de nebulozitate şi precipitaţii va fi în extindere şi va cuprinde majoritatea regiunilor. În zonele joase de relief vor fi ploi ziua, dar din orele serii, în vest, nord-vest şi centru, se vor transforma treptat în lapoviţã şi ninsoare, în timp ce, în zonele montane, din precipitaţii mixte la început, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã, pe alocuri mai consistent. Local, cu precãdere în masivele vestice şi nordice, se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate, peste 25…30 l/mp. Vântul va avea intensificãri la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depãşi 90…100 km/h, dar în prima parte a intervalului local şi temporar şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…65 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -1 şi 8 grade.

Citește și PROGNOZA METEO. Ultima răbufnire a vortexului polar! În martie, şi ghioceii vor avea nevoie de umbrelă

Prognoza meteo 25 februarie 2023, sâmbătă, în București

Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul a 17 grade (cu 10 grade mai ridicatã decât cea normalã la aceastã datã), iar cea minimã va fi de 4…7 grade. Cerul va avea înnorãri, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã dupã-amiaza şi seara. Vântul va sufla în general moderat în prima parte a intervalului.

Prognoza meteo 25 februarie 2023, duminică, în țară

Vremea va fi închisã şi mult mai rece decât în intervalul precedent (valorile termice diurne urmând a se situa sub normele perioadei) în jumãtatea de nord a ţãrii; se vor semnala precipitaţii, predominant sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar cantitãţile de apã vor fi local însemnate. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, local va ploua, iar regimul termic nu va avea variaţii semnificative, se va menţine peste medie. La munte vor fi mai ales ninsori, mai consistente în masivele vestice şi nordice şi va continua sã se depunã strat de zãpadã. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, mai ridicate în regiunile sudice, posibil spre 17…19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -2 şi 8 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la altitudini mari şi pe arii restrânse şi în celelalte zone.

Citește și Prognoza meteo. Se va depune strat nou de zăpadă, un episod violent de iarnă în weekend

Prognoza meteo 25 februarie 2023, duminică, în București

Valorile termice se vor situa peste cele caracteristice datei. Cerul va avea înnorãri, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maxima va fi de 15…17 grade, iar cea minimã de 3…6 grade.