PROGNOZA METEO. Ultima răbufnire a vortexului polar! În martie, şi ghioceii vor avea nevoie de umbrelă

În acest sfârșit de săptămână vom avea parte de o vreme schimbătoare și cu mari contraste între regiuni. În timp ce în sudul țării, temperaturile vor depăși, local, 20 de grade, în nord, vest, centru și, local, în nord-est sunt așteptate ploi abundente și ninsori.

24 feb. 2023, 11:51
PROGNOZA METEO. Ultima răbufnire a vortexului polar! În martie, şi ghioceii vor avea nevoie de umbrelă

Prognoza meteo. Vineri, temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 12 grade în cea mai mare parte a țării. Ceva mai răcoare va fi în nordul Munteniei și Olteniei, în timp ce în Banat și sudul Muntenei se vor atinge până la 13 – 15 grade.

În același timp, vor fi intervale în care va ploua, în general slab și trecător, în majoritatea regiunilor. Pe alocuri, ploile vor avea și caracter de aversă, iar în zonele de munte va ninge.

Începând din seara zilei de vineri, ploile vor avansa dinspre vestul țării și vor cuprinde regiunile nordice și centrale în prima parte a zilei de sâmbătă, 25 februarie. Local, va ploua și în sudul țării, iar pe spații mai restrânse și în est.

Temperaturile prognozate pentru sâmbătă, 25 februarie, ora 14. De asemenea, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în Muntenia, Dobrogea și Moldova, unde temperaturile vor urca până la 15 – 20 de grade.

Prognoza meteo. Se va depune strat nou de zăpadă, un episod violent de iarnă în weekend

Noaptea, aria precipitațiilor se va extinde din nou în jumătatea nordică a țării, iar ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare în zonele mai înalte din Transilvania, Banat și nord-vestul Moldovei.

Prognoza meteo. Duminică, 26 februarie, vom asista la un contrast termic impresionant între nordul și sudul țării. Astfel, în timp ce în vestul Transilvaniei și nord-vestul Moldovei, temperaturile abia vor atinge 1 – 3 grade la prânz, în sudul Munteniei sunt așteptate maxime de până la 20 – 22 de grade.

Harta ploilor și ninsorilor pentru duminică, 26 februarie, ora 8. Click pe imagine pentru harta interactivă.Spre seară și în cursul nopții, vor fi și intervale cu ninsoare puternică, mai ales în nordul Transilvaniei, vestul Banatului și nord-vestul Moldovei, dar temperaturile ridicate și solul cald vor îngreuna depunerea zăpezii.

Prognoza meteo de weekend

Puteți urmări evoluția ploilor și ninsorilor pe harta radar meteo interactivă, pe care o puteți accesa direct din aplicația noastră sau de pe website.

Ploi abundente in luna martie – Prognoza meteo pentru urmatoarele 4 saptamani

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, dar şi uşor mai coborâte în extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar şi deficitar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo. Săptămâna 06.03.2023 – 13.03.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.
Prognoza meteo. Ninsori, lapoviţă şi temperaturi scăzute, iarna se întoarce
Săptămâna 13.03.2023 – 20.03.2023

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Prognoza meteo. Săptămâna 20.03.2023 – 27.03.2023

Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice, potrivit ANM