Prognoza meteo. Se va depune strat nou de zăpadă, un episod violent de iarnă în weekend

Cerul va fi mai mult noros şi va ploua în vest şi sud-vest, local în sud şi pe alocuri în restul teritoriului. La munte, în special la altitudini de peste 1400 m, vor fi şi ninsori şi lapoviţã. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri pe crestele montane.

23 feb. 2023, 17:42
Prognoza meteo. Se va depune strat nou de zăpadă, un episod violent de iarnă în weekend

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea va fi în general închisã. Temporar va ploua în vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar mai ales pe parcursul zilei local şi în rest. Ploile vor fi mai intense noaptea în Crişana, Maramureş, Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali, iar pe tot intervalul se vor acumula, pe alocuri, cantitãţi de peste 20…30 l/mp. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificãri pe creste, cu rafale de peste 80…90 km/h, iar local şi în celelalte zone, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime între 0 şi 7 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţã.

BUCURESTI
Vremea va fi în general închisã şi trecãtor, ziua, va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 8…10 grade, iar cea minimã de 1…3 grade. Noaptea se va forma ceaţã.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an în regiunile extracarpatice şi parţial în centru şi normalã termic în rest. Temperaturile maxime se vor încadra de la 5 grade în nord-vest pânã la 20 de grade în sud-est. Aria de nebulozitate şi precipitaţii va fi în extindere şi va cuprinde majoritatea regiunilor. În zonele joase de relief vor fi ploi ziua, dar din orele serii, în vest, nord-vest şi centru, se vor transforma treptat în lapoviţã şi ninsoare, în timp ce, în zonele montane, din precipitaţii mixte la început, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã, pe alocuri mai consistent. Local, cu precãdere în masivele vestice şi nordice, se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate, peste 25…30 l/mp. Vântul va avea intensificãri la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depãşi 90…100 km/h, dar în prima parte a intervalului local şi temporar şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…65 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -1 şi 8 grade, anunţă ANM.

BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã perioadã din an, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul a 17 grade (cu 10 grade mai ridicatã decât cea normalã la aceastã datã), iar cea minimã va fi de 4…7 grade. Cerul va avea înnorãri, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã dupã-amiaza şi seara. Vântul va sufla în general moderat în prima parte a intervalului.

Prognoza meteo. Ninsori, lapoviţă şi temperaturi scăzute, iarna se întoarce

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea va fi închisã şi mult mai rece decât în intervalul precedent (valorile termice diurne urmând a se situa sub normele perioadei) în jumãtatea de nord a ţãrii; se vor semnala precipitaţii, predominant sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar cantitãţile de apã vor fi local însemnate. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, local va ploua, iar regimul termic nu va avea variaţii semnificative, se va menţine peste medie. La munte vor fi mai ales ninsori, mai consistente în masivele vestice şi nordice şi va continua sã se depunã strat de zãpadã. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 9 grade, mai ridicate în regiunile sudice, posibil spre 17…19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -2 şi 8 grade. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la altitudini mari şi pe arii restrânse şi în celelalte zone.

BUCURESTI
Valorile termice se vor situa peste cele caracteristice datei. Cerul va avea înnorãri, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maxima va fi de 15…17 grade, iar cea minimã de 3…6 grade.

Tranziţie capricioasă între anotimpuri, se trece brusc de la tricou la palton, cu umbrela neapărat în rucsac

Prognoza meteo LUNI

TARA
Vremea se va ameliora treptat sub aspectul precipitaţiilor, astfel încât aria acestora şi a nebulozitãţii se va restrânge cãtre jumãtatea esticã. Vor fi mai ales ploi în sud-est şi predominant ninsori în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua, în special în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -6 şi 2 grade.
BUCURESTI
Vremea se va rãci. Cerul va avea înnorãri, dar probabilitatea de ploaie va fi ridicatã doar la începutul intervalului. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 8…10 grade, iar cea minimã în jur de 0 grade.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI

TARA
Vremea va deveni rece, cu precãdere în regiunile extracarpatice. Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicatã.
BUCURESTI
Vremea va deveni rece, iar probabilitatea de precipitaţii va fi ridicatã.