Prognoza meteo 25 martie 2024. Ploi și ninsori, de Buna Vestire. Cum va fi în Capitală!

În sudul, centrul şi estul ţãrii, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi va ploua în Oltenia, Muntenia, jumãtatea de sud a Moldovei, sudul şi sud-estul Transilvaniei, iar în a doua parte a nopţii şi în Dobrogea. Vor fi mai ales averse, însoţite izolat de descãrcãri electrice, iar pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apã de 15...25 l/mp.

24 mart. 2024, 16:45
Prognoza meteo 25 martie 2024. Ploi și ninsori, de Buna Vestire. Cum va fi în Capitală!

LA NOAPTE

TARA
În sudul, centrul şi estul ţãrii, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi va ploua în Oltenia, Muntenia, jumãtatea de sud a Moldovei, sudul şi sud-estul Transilvaniei, iar în a doua parte a nopţii şi în Dobrogea. Vor fi mai ales averse, însoţite izolat de descãrcãri electrice, iar pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apã de 15…25 l/mp.

În Carpaţii Meridionali şi de Curburã vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã, dar trecãtor precipitaţii mixte vor fi şi în Transilvania. În regiunile vestice şi nord-vestice cerul va fi variabil, dar spre dimineaţã se va produce brumã.

Vântul va avea intensficãri în sud şi sud-est cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montanã înaltã a Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, rafalele vor depãşi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilitãţii. Temperaturile minime se vor încadra între -2 şi 8 grade.

BUCURESTI
Cerul va avea înnorãri, va ploua, mai ales sub formã de aversã, vor fi posibile descãrcãri electrice şi se vor acumula cantitãţi de apã în jurul a 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimã va fi de 5…6 grade.

LUNI

TARA
Vremea se va rãci accentuat în sudul şi sud-estul ţãrii, iar în rest valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, astfel încât faţã de mediile multianuale temperaturile diurne în toate regiunile vor fi mai mici şi se vor încadra între 6 şi 16 grade.

Cerul va avea înnorãri pe parcursul zilei, iar noaptea treptat se va mai degaja. Va ploua în jumãtatea de sud-est (unde pe alocuri vor fi cantitãţi de apã de 10…15 l/mp) şi pe arii restrânse în rest, iar izolat în Transilvania şi nordul Dobrogei vor fi posibile şi precipitaţii sub formã de lapoviţã, mãzãriche şi ninsoare.

La munte vor predomina ninsorile. Precipitaţiile vor avea şi caracter de aversã şi vor fi însoţite izolat de descãrcãri electrice. Vântul va prezenta intensificãri pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, cu viteze la rafalã de 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilitãţii şi mai ales ziua şi în zonele joase de relief, cu rafale de 40…50 km/h, iar în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul şi sudul Olteniei, precum şi în sudul Transilvaniei vor fi viteze în general de 55…65 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -4 şi 5 grade. Spre sfârşitul intervalului se va produce brumã în regiunile intracarpatice şi în zona deluroasã din sud.

BUCURESTI
Vremea se va rãci accentuat faţã de ziua precedentã, astfel cã temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 1…3 grade. Cerul va avea înnorãri pe parcursul zilei, când temporar va mai ploua (se vor acumula cantitãţi de apã de 5…10 l/mp) şi vor fi intensificãri ale vântului (rafale de 35…45 km/h), apoi va fi variabil şi vântul slab şi moderat.

MARTI

TARA
Vremea se va încãlzi, local chiar semnificativ, iar valorile termice se vor situa peste normele perioadei. Astfel, maximele se vor încadra în general între 12 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse de la -6…-4 grade în nord-estul Transilvaniei şi pânã la 10…11 grade în sudul Banatului. Cerul va fi variabil, dar noaptea se va înnora treptat în jumãtatea de sud-vest a ţãrii şi va ploua slab pe alocuri în Oltenia şi Banat şi izolat în Crişana, sud-vestul Transilvaniei şi Muntenia. La altitudini mari în Carpaţii Meridionali vor fi precipitaţii mixte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare pe crestele montane şi în sudul Banatului (unde vor fi rafale şi de peste 55…60 km/h), precum şi în Dobrogea. În primele ore, cu totul izolat va fi ceaţã, iar la sfârşitul intervalului, pe spaţii mici în nordul Moldovei, Maramureş şi în estul Transilvaniei se va produce brumã.

BUCURESTI
Vremea se va încãlzi semnificativ, astfel cã temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 5…6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în cursul nopţii, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.