ULTIMA ORĂ! Cod galben de ninsori! Unde va ploua

Avertizare de ultimă oră de la ANM. Cod galben de zăpadă în mai multe zone din țară. De asemenea, meteorologii anunță și ploi. Anunțul a intrat în vigoare astăzi, la ora 10.00 și e valabil până luni seară, la ora 20.00. În ceea ce privește codul galben de ninsori, acesta va intra în vigoare la noaptea, de la ora 02.00

24 mart. 2024, 10:48
ULTIMA ORĂ! Cod galben de ninsori! Unde va ploua

În intervalul menționat, temporar va ploua local moderat cantitativ în centrul, sudul și estul teritoriului și se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp, iar mai ales pe parcursul nopții de duminică spre luni (24/25 martie) în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei pe arii restrânse 25…30 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoțite izolat de
descărcări electrice.

La munte vor fi precipitații mixte pe parcursul zilei de duminică, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Trecător se vor semnala precipitații mixte, pe arii restrânse și în Transilvania și nordul Dobrogei.

Vântul va avea local și temporar intensificări, cu rafale în general de 40…50 km/h, iar în zona montană de 60…70 km/h.

Cod galben de ninsori, 25 martie, ora 02 – 25 martie, ora 20

Atenționare meteorologică de ultim moment. Începând de duminică spre luni noapte, de la ora 02.00 și până luni seară, la ora 20.00, se anunță ninsori abundente.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă (în general la peste 1700 m), unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

Pe parcursul zilei de luni (25 martie) în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei și în sudul Transilvaniei vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h.