Prognoza meteo 25 noiembrie. Ninsori, lapoviță și viscol la final de săptămână în toată țara

Alerta de ninsori, viscol si vijelii in aproape toata tara pana la finalul wekend-ului. Va ninge inclusiv în Capitala la final de săptămână.

24 nov. 2023, 15:22
Prognoza meteo 25 noiembrie. Ninsori, lapoviță și viscol la final de săptămână în toată țara

Prognoza meteo 25 noiembrie. La noapte, cerul va fi noros și vor fi precipitații sub formă de ploaie în jumătatea sudică a teritoriului (pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă însemnate, peste 15…20 l/mp), iar pe alocuri, temporar în vest, nord și în centru vor fi predominant ploi, slabe cantitativ. În zona de munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 9 grade.

BUCUREȘTI. Cerul va fi noros și temporar va ploua – moderat cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp). Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade.

 

Prognoza meteo 25 noiembrie SAMBATA
Vremea se va răci în toată țara, mai accentuat însă în sud și sud-est. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații în jumătatea de sud-est (unde se vor acumula cantități de apă însemnate, local de 25…30 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp) și pe arii restrânse în restul țării. În regiunile sudice și sud-estice vor fi ploi, dar treptat din a doua parte a intervalului (noaptea) acestea se transforma în lapoviță și ninsoare. În restul zonelor vor predomina ninsorile, iar la munte va ninge – moderat cantitativ în Carpații Meridionali și de Curbură. Noaptea, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a teritoriului, viteze mai mari la rafală, în general de 60…85 km/h, urmând însă a se înregistra în sudul Moldovei, în jumătatea de est a Munteniei și în Dobrogea, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde vor fi intervale cu viscol și vizibilitate sub 50 m. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 4 grade, potrivit ANM.

BUCUREȘTI. Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi acoperit și pe tot parcursul intervalului vor fi precipitații, sub formă de ploaie, iar noaptea și lapoviță și ninsoare. Se vor acumula cantități de apă însemnate, ce vor depăși 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului (cu rafale în general de 45…50 km/h). Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Citește și: Alertă meteo cod galben și portocaliu de ninsori, viscol și vijelii. Va ninge și în București

 

Prognoza meteo 25 noiembrie DUMINICA
Cerul va avea înnorări, iar în prima parte a intervalului în est și sud-est, precum și la munte, și doar pe arii restrânse în rest vor fi precipitații. Va ninge, iar în centrul Munteniei, pe alocuri, temporar vor fi și precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra pe parcursul zilei îndeosebi în sudul Moldovei, în jumătatea de est a Munteniei și în Dobrogea, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde vor fi rafale în general de 60…85 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate sub 50 m. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -3 și 4 grade, cele minime vor fi cuprinse între -8 și -1 grad.

BUCUREȘTI. Vremea va fi mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -3…-2 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Citește și: Un ciclon periculos aduce iarna în România. Ninsori viscolite la munte, ploi și vreme rece în rest. Cum va fi vremea de Crăciun

 

Prognoza meteo 25 noiembrie LUNI
Vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării. În regiunile din jumătatea de sud-est, cerul va fi temporar noros, însă în restul teritoriului înnorările vor fi mai persistente. În Maramureș, nordul Transilvaniei și pe alocuri la munte temporar va ninge slab, iar în cursul nopții în Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei și pe arii restrânse în Oltenia se vor semnala precipitații mixte ce vor favoriza izolat depuneri de polei. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, în special în Carpații Orientali, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, dar pe alocuri și cu viteze mult mai mici (în general de 40…50 km/h), cu precădere la începutul zilei, în sud, în est și în centru, iar noaptea în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -5…-3 grade în zonele depresionare și în jurul a 7 grade în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -9 și 0 grade, mai coborâte în depresiuni și ușor mai ridicate în extremitatea de vest. Izolat se va forma ceață, asociată cu depunere de chiciură.

BUCUREȘTI. Vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar în cursul zilei vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări (de până la 35…40 km/h).

 

Prognoza meteo 25 noiembrie MARTI
Valorile termice vor fi în creștere semnificativă în aproape toată țara, exceptând extremitatea de sud-vest unde ziua vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros, aria precipitațiilor va cuprinde toate regiunile, iar cantitățile de apă vor fi local însemnate. În zonele montane și submontane, la începutul intervalului vor fi mai ales ninsori (mai abundente în masivele sud-vestice și dealurile din Oltenia și Banat), apoi vor fi și precipitații mixte, în nordul și în centrul teritoriului vor fi ninsori, lapoviță și ploi, iar în rest vor predomina ploile. Cu probabilitate relativ ridicată -în special în zonele subcarpatice, în centru și nord-est- pe suprafețe restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în Carpații Meridionali, dar local și temporar și în restul zonelor, cu viteze mai mari în Dobrogea și sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 și 7 grade.

BUCUREȘTI. Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.