PROGNOZA METEO 26 aprilie. Vremea intră într-un proces de răcire

PROGNOZA METEO. Vremea intră într-un proces de răcire duminică, iar vântul va prezenta unele intensificări, cu precădere în regiunile estice și la munte. În Bucureşti însă, sunt aşteptate temperaturi de 22-23 de grade. 

RomaniaTV.net
25 apr. 2020, 19:25
PROGNOZA METEO 26 aprilie. Vremea intră într-un proces de răcire

LA NOAPTE

ÎN ȚARĂ

Vremea va fi vântoasă în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăși temporar 80…90 km/h, dar și în Moldova, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Dobrogea, unde mai ales în primele ore ale nopții vor fi viteze de 55…65 km/h și izolat 70…80 km/h.

În celelalte regiuni, vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nord-estul și centrul țării, precum și în zonele de munte, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, posibil însoţite de descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, cu precădere în nordul Carpaților Orientali, se pot semnala şi averse de măzăriche, lapoviţă sau ninsoare. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 1 și 11 grade.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

DUMINICA

ÎN ȚARĂ

Vremea se va răci față de ziua precedentă, mai accentuat în jumătatea de nord a țării, unde va deveni răcoroasă, dar se va menține caldă pentru această dată în sud. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-est și în zona de munte, iar seara și noaptea și în sud și sud-est, însă doar izolat va ploua slab. În zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Orientali, trecător, vor fi posibile precipitații slabe mixte.

Vântul va mai prezenta unele intensificări, cu precădere în regiunile estice și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între -1 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni spre – 3 grade.

Spre sfârșitul intervalului, îndeosebi în centrul teritoriului, pe arii restrânse se va produce brumă, iar în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și la începutul nopții, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre 5 grade.