Prognoza meteo 26 februarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt zonele cu cele mai scăzute temperaturi

În vest, nord, centru și nord-est vremea va fi închisă, cu precipitații și mult mai rece decât în intervalul precedent (valorile termice diurne urmând a se situa sub normele perioadei), anunță meteorologii.

25 feb. 2023, 15:57
Prognoza meteo 26 februarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt zonele cu cele mai scăzute temperaturi

Prognoza meteo 26 februarie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. În zonele joase va ploua, dar în centru și pe spații mici și în vest și nord vor fi și lapoviță și ninsori. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă pe alocuri mai consistent, însă în masivele sudice și sud-estice, la altitudini sub 1500 m vor fi și lapovițe și ploi și depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși local 10…15 l/mp, mai ales în Banat și în vestul Carpaților Meridionali. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h și va fi viscol; în restul teritoriului va sufla slab și moderat, trecător și izolat cu intensificări în sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 0 și 8 grade.

Prognoza meteo 26 februarie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi temporar noros și cu totul trecător vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 5…7 grade.

Prognoza meteo 26 februarie 2023, duminică, în țară

În vest, nord, centru și nord-est vremea va fi închisă, cu precipitații și mult mai rece decât în intervalul precedent (valorile termice diurne urmând a se situa sub normele perioadei); ziua, în zonele joase vor fi ploi, iar local în Transilvania și pe spații mai mici în rest, lapovițe și ninsori, dar noaptea vor predomina treptat ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi local însemnate (peste 25…30 l/mp). În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei. În sud și sud-est înnorările vor fi temporare și, mai ales din a doua parte a zilei, local va ploua și sub formă de aversă și vor fi descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 12 grade, iar în regiunile sudice în general între 14 și 20 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -3 și 10 grade. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului la altitudini mari în masivele sudice, cu rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol, iar la viteze mai mici, pe arii restrânse și în sud, sud-est și nord-vest.

Citește și Prognoza meteo 25 februarie 2023. Vreme deosebit de caldă în weekend

Prognoza meteo 26 februarie 2023, duminică, în București

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, astfel că maxima termică va fi de 19…21 de grade, iar minima de 2…5 grade. Cerul va avea înnorări și din a doua parte a zilei probabilitatea de averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va avea temporar intensificări (rafale de 40…45 km/h).

Prognoza meteo 27 februarie 2023, luni, în țară

Vremea se va răci accentuat în sudul și sud-estul țării, unde valorile termice diurne se vor apropia în general de normele perioadei (doar în Dobrogea și în Lunca Dunării fiind ușor mai ridicate decât acestea), iar în celelalte regiuni va fi rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații în majoritatea zonelor. În nord, centru și nord[1]est vor predomina ninsorile, local moderate cantitativ, în vestul teritoriului vor fi mai ales ninsori și lapoviță, iar în regiunile sudice va ploua în cursul zilei, apoi pe alocuri se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 8 grade, mai ridicate în extremitatea de sud și în sud-est, până la 12…14 grade; minimele termice vor fi cuprinse în general între -5 și 3 grade.

Prognoza meteo 27 februarie 2023, luni, în București

Vremea se va răci semnificativ, astfel că temperatura maximă nu va mai depăși 8…11 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Cerul va avea înnorări, trecător va ploua, iar la sfârșitul nopții se poate semnala lapoviță. Vântul va sufla în general moderat.

Citește și PROGNOZA METEO. Ultima răbufnire a vortexului polar! În martie, şi ghioceii vor avea nevoie de umbrelă

Prognoza meteo 28 februarie 2023, marți, în țară

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice la sfârșitul lunii februarie în majoritatea zonelor (cele diurne local peste norme în centrul țării). În regiunile din jumătatea de sud, nebulozitatea va fi mai persistentă, pe spații mici ziua, dar în extindere începând de seara vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie. În masivele sudice si sud[1]vestice și trecător în zonele submontane aferente se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și probabilitate redusă de precipitații, dar dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Transilvania, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -7 și 4 grade.

Prognoza meteo 28 februarie 2023, marți, în București

Vremea va continua să se răcească ușor, astfel că temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Cerul va fi mai mult noros; în primele ore ale zilei și noaptea vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla în general moderat.