Prognoza meteo 26 iunie. După vremea caniculară, revin furtunile în mare parte din ţară

După vremea caniculară, revin furtunile. Vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a țării și se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor și perioade cu vijelii puternice, intensificări ale vântului, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale.

25 iun. 2021, 17:28
Prognoza meteo 26 iunie. După vremea caniculară, revin furtunile în mare parte din ţară

Prognoza meteo 26 iunie. La noapte, în sud-vestul, vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și de munte, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin perioade în care se vor semnala vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat 70 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale se vor semnala pe arii restrânse, îndeosebi în primele ore ale intervalului, cu o probabilitate mai mare în regiunile sudice. Temperaturile minime se vor situa între 15 și 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 13…14 grade.

BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, însă mai ales în primele ore ale intervalului vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice respectiv perioade cu vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade.

Prognoza meteo 26 iunie – SAMBATA

Vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a țării și se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor și perioade cu vijelii puternice, intensificări ale vântului, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Astfel de manifestări vor fi însă mai intense și mai frecvente în jumătatea de est a teritoriului, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp și izolat 50 l/mp. Valorile termice, deși în scădere față de ziua anterioară, scădere semnificativă în vest, centru și nord vor continua să caracterizeze o vreme local călduroasă în sud-vest, unde disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, iar cele minime între 13 grade în depresiunile intramontane şi 21…22 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI: Vremea va fi instabilă. Temporar cerul va avea înnorări și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu vijelii puternice, intensificări ale vântului, grindină, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 10…20 l/mp, iar în unele cartiere de peste 25 l/mp. Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

Citeşte şi: COD ROŞU de fenomene meteo periculoase. S-a dat mesaj Ro-Alert VIDEO

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi local călduroasă în vestul şi în sudul ţării, unde după-amiaza disconfortul termic se va accentua cu precădere în Oltenia, unde izolat va fi caniculă, în timp ce, în restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei şi pe parcursul serii când în zonele montane şi submontane, precum și în nordul, centrul și local în sud-estul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în sud-vestul şi local în estul teritoriului, de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24…25 de grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei și 34…35 de grade în sud-vestul Olteniei, iarminimele vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni (unde spre dimineaţă izolat se va forma ceaţă) şi 22 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI Vremea va fi călduroasă, iar după-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și posibil grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

Citeşte şi: Praf saharian peste România. De astăzi îşi face prezenţa în aproape toată ţara

 

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi în general frumoasă, dar călduroasă în jumătatea de sud-vest a ţării, unde disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara când pe alocuri în zonele montane şi în regiunile sudice (în special în dealurile Munteniei) şi izolat în restul teritoriului vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice; pe spaţii mici se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, uşor mai ridicate în sudul Banatului şi al Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 9 grade în depresiuni şi 22 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI: Vremea va fi în general frumoasă, dar se va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după amiaza, când vor fi posibile ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…19 grade.

Prognoza meteo MARTI

Vremea va deveni călduroasă în majoritatea zonelor, în regiunile sud-vestice va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zonele montane şi în sud-est, iar noaptea posibil în extremitatea vestică, unde pe spaţii mici vor fi averse în general slabe, însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiuni şi 22…23 de grade în Dealurile de Vest.
BUCUREȘTI: Vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.