Prognoza meteo 26 noiembrie. Vremea se schimbă radical, vine iarna în România!

Vremea se schimbă radical în acest week-end. Vor fi temperaturi scăzute în toată țara, iar precipitațiile vor fi peste media normală.

25 nov. 2023, 14:20
Prognoza meteo 26 noiembrie. Vremea se schimbă radical, vine iarna în România!
Prognoza meteo 26 noiembrie. Vremea se schimbă radical, vine iarna în România!

Prognoza meteo 26 noiembrie. Meteorologii de la ANM au publicat prognoza specială pentru luni, 26 noiembrie 2023.

LA NOAPTE Vremea se va înrăutăți în jumătatea de sud-est a teritoriului, unde pe arii extinse vor fi precipitații. Treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă și doar pe litoral și în Delta Dunării va ploua, iar spre dimineață vor fi precipitații mixte. Cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța 30…35 l/mp. În cea mai mare parte a țării vântul va avea intensificări, susținte în a doua parte a nopții în jumătatea de sud a Moldovei, în estul Munteniei și în Dobrogea, în general de 85…90 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de 90…110 km/h, va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. În vestul și nord-vestul țării, cerul va deveni variabil, iar precipitații izolate vor mai fi la începutul intervalului. T emperaturile minime vor fi cuprinse între -5 și 4 grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi acoperit și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Se vor acumula cantități de apă însemnate, de 15…20 l/mp, și se va depune strat de zăpadă, neuniform, de 5…10 cm. Vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 40…50 km/h. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Citeşte şi: Week-end extrem în România! Se anunţă ninsori, vânt puternic şi ploi torenţiale. În Bucureşti va ninge abundent!

DUMINICA Vremea va fi rece pentru această dată. Pe parcursul zilei, în jumătatea estică a Munteniei, Dobrogea și în Moldova, va fi viscol, vântul va avea intensificări susținute cu rafale în general de 85…90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.Izolat cantitățile de apă vor mai depăși 10…15 l/mp și se va mai depune strat nou de zăpadă. În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Carpaților de Curbură rafalele vor depăși 100…110 km/h, zăpada va fi viscolită și troienită diminuând semnificativ vizibilitatea. Și în celelalte regiuni vântul va prezenta intensificări temporare, în general cu viteze de 50…60 km/h, cerul va fi temporar noros, iar precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță se vor semnala local în vest și centru. Noaptea, cerul va deveni variabil în mare parte din țară, ninsorile se vor restrânge către nord-estul țării, iar intensitatea vântului va fi în diminuare treptată, astfel doar pe arii restrânse în sud, centru și est vor mai fi viteze în general de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă de 70…80 km/h, viscolind zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 6 grade, iar cele minime între -8 și -1 grad.

BUCUREȘTI Vremea va fi mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…50 km/h.Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade.

LUNI Vremea va fi rece pentru această dată. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul, centrul țării și la munte, unde izolat va ninge slab. Seara și noaptea nebulozitatea se va extinde și va cuprinde jumătatea vestică a teritoriului, unde local vor fi precipitații slabe mixte ce pot favoriza depunerile de polei, iar în zonele de munte va ninge. In celelalte regiuni probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, ziua, în special în Carpații Orientali iar noaptea în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, cu viteze de peste 70…80 km/h, viscolind zăpada. În restul zonelor, vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu unele intensificări (în general de 40…50 km/h), cu precădere la începutul zilei, în sud, în est și în centru, iar noaptea în vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -5…-3 grade în zonele depresionare și în jurul a 7 grade în vestul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -8 și 0 grade, mai coborâte în depresiuni și ușor mai ridicate în extremitatea de vest. Izolat se va forma ceață, asociată cu depunere de chiciură.

BUCUREȘTI Vremea va fi rece pentru această dată, astfel că temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat.

MARTI Valorile termice vor fi în creștere semnificativă în aproape toată țara, exceptând extremitatea de sud-vest, unde ziua vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros, aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. În zonele montane și submontane vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, în nordul și în centrul teritoriului vor fi precipitații mixte, iar în rest vor predomina ploile. Cu probabilitate relativ ridicată, în special în zonele subcarpatice, în centru și nord-est, pe suprafețe restrânse vor fi condiții de depunere a poleiului. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în Carpații Meridionali, dar local și temporar și în restul zonelor, cu viteze mai mari în Dobrogea și în sudul Banatului. T emperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade.

BUCUREȘTI Vremea se va încălzi. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări noaptea. T emperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

MIERCURI Vremea va deveni rece în vestul, centrul și nordul țării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi pe parcursul zilei în jumătatea de nord a țării, unde local vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului doar izolat vor fi precipitații slabe mixte, cu o probabilitate mai ridicată în sud-est. Vântul va avea intensificări în zona montană, iar ziua local și temporar și în restul zonelor. T emperaturile maxime se vor situa între -1 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 și 0 grade.

BUCUREȘTI Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade. De joi pana sambata. În prima zi valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice, apoi tendința va fi de încălzire. Probabilitatea pentru preciptații va fi mai ridicată în vestul, nordul și centrul țării.

Citeşte şi: ANM a actualizat prognoza meteo pentru sărbători. Cum va fi vremea de Crăciun în România, iarna vine în forţă!