Prognoza meteo 26 octombrie 2023. Vânt de toamnă şi ploi mocăneşti, apoi revine vara!

Cerul va avea înnorări temporare și va ploua slab, local în vestul și nord-vestul țării, pe arii restrânse în centru și sud și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona Carpaților Orientali și în regiunile estice (rafale în general de 45...55 km/h). Temperaturile minime se vor încadra între 5 și 18 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

25 oct. 2023, 14:49
Prognoza meteo 26 octombrie 2023. Vânt de toamnă şi ploi mocăneşti, apoi revine vara!

Prognoza meteo JOI
În Țară

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare și vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, local în vestul, nordul și centrul țării și izolat în rest. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zonele montane, în regiunile nord-vestice și doar izolat în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 29 de grade, iar cele minime între 6 și 17 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri va fi ceață.

Se anunţă iarnă grea. Temperaturi de MINUS 20 de grade într-o săptămână şi strat consistent de zăpadă
București

Valorile termice se vor situa cu mult peste mediile climatologice specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade.

Prognoza meteo VINERI
În Țară

Valorile termice vor scădea ușor în vestul, nordul și centrul țării, însă vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și izolat în celelalte zone. Vor fi mai ales averse, izolat se vor semnala descărcări electrice, iar în regiunile nord-vestice vor fi cantități de apă însemnate. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor situa în general între 17 și 28 de grade, iar cele minime se vor încadra între 4 și 18 grade. Pe alocuri va fi ceață.

București

Vremea va fi deosebit de caldă, astfel că temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade. Cerul va avea înnorări temporare, iar seara și la începutul nopții vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea.

SAMBATA
În Țară

Vremea va fi caldă pentru sfârșitul lunii octombrie, chiar deosebit de caldă în sudul și sud-estul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări și averse pe arii restrânse în vestul, nord-vestul și centrul țării și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiuni și 15 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe alocuri, va fi ceață, mai ales în regiunile intracarpatice.

Vremea face ravagii în Europa. Temperaturi de peste 30 de grade și strat de zăpadă de 20 cm, în octombrie
București

Valorile termice, deși în ușoară scădere față de intervalul anterior, se vor situa tot peste ceea ce ar fi normal în acestă perioadă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 7…10 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, anunţă ANM.

Prognoza meteo DUMINICA
În Țară

Vremea va fi în general frumoasă și în continuare cu mult mai caldă decât în mod caracteristic acestei date în aproape toată țara. Cerul va fi variabil, iar unele înnorări și izolat ploi slabe vor fi cu o probabilitate mai mare în nord-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 grade în depresiuni și 16 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe alocuri, va fi ceață.

București

Vremea va fi în general frumoasă și cu valori termice asemănătoare celor din intervalul precedent. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

Valorile termice, cu mici oscilații de la o zi la alta, se vor menține peste normalul climatologic caracteristic perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului.

București

Valorile termice se vor menține peste normalul climatologic caracteristic sfârșitului de octombrie și începutului de noiembrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului.