PROGNOZA METEO 26 septembrie. Vreme în continuă încălzire, prima lună de toamnă se încheie cu temperaturi ridicate în toată ţara

Vremea continuă să se încălzească în toată ţara, astfel că temperaturile la sfârşitul lunii septembrie vor fi mult peste media datei din calendar.

25 sept. 2022, 15:28
PROGNOZA METEO 26 septembrie. Vreme în continuă încălzire, prima lună de toamnă se încheie cu temperaturi ridicate în toată ţara

PROGNOZA METEO 26 septembrie. Luni, vremea va continua sã se încãlzeascã în cea mai mare parte a ţãrii şi în special în sud-est va deveni caldã pentru ultima decadã a lunii septembrie. La începutul zilei cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi ploi slabe pe arii restrânse, cu precãdere în regiunile vestice şi nord-vestice. Începând cu orele dupã-amiezii aria de nebulozitate şi ploi, mai ales averse – însoţite şi de descãrcãri electrice, va fi în extindere şi va cuprinde jumãtatea vesticã, iar mai ales în zonele montane şi submontane, se vor acumula cantitãţi de apã, local de peste 20…25 l/mp. În restul teritoriului, înnorãri şi ploi pe arii mai restrânse se vor semnala îndeosebi pe parcursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari unde rafalele vor depãşi 60…70 km/h, iar local şi temporar la cote mai reduse şi în vest şi sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 19 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia şi partea continentalã a Dobrogei, iar cele minime se vor situa între 9 şi 16 grade. Izolat, se va forma ceaţã.

Şi la Bucureşti, luni, vremea va continua sã se încãlzeascã şi va deveni caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea, când va creşte probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 13…15 grade.

Marţi, în ţară, vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri şi pe arii relativ extinse vor fi averse, însoţite pe alocuri, cu precãdere în sud şi sud-vest, de descãrcãri electrice. Local, se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate (peste 15…25 l/mp) şi izolat vor fi condiţii de grindinã, iar în sud-estul ţãrii, ploile vor fi mai frecvente în cursul nopţii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, la altitudini mari şi izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa în jurul celor normale în jumãtatea de nord-vest şi vor caracteriza o vreme caldã în celelalte zone, iar la nivelul întregii ţãri vor fi cuprinse între 16…18 grade în dealurile vestice şi 28…29 de grade în sud-estul Munteniei şi vestul Dobrogei; minimele termice se vor încadra în general între 9 şi 16 grade, valori mai ridicate decât cele specifice datei.

Citeşte şi Prognoza meteo lunară. Vreme rece cu ninsori la munte, apoi revin temperaturi de vară. Cum va fi vremea în octombrie

Marţi, la Bucureşti, vremea va fi caldã, dar şi în general instabilã. Cu precãdere din a doua parte a zilei, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse şi posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 25…27 de grade, iar cea minimã de 12…14 grade.

Miercuri, în vestul şi în nord-vestul ţãrii, vremea va fi rãcoroasã, înnorãrile vor fi persistente în special pe timpul zilei când va ploua pe arii extinse. În celelalte regiuni, valorile termice se vor situa peste cele obişnuite în ultima decadã a lunii septembrie, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi averse însoţite şi de descãrcãri electrice local în centru şi pe arii mai restrânse în sud şi în est. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe spaţii mici se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi izolat vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri la altitudini mari la munte, dar pe alocuri şi în restul teritoriului, cu caracter temporar. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în Maramureş şi în dealurile Crişanei şi în jurul a 28 de grade în sudul şi estul Munteniei şi în vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 5 şi 15 grade, mai ridicate pe litoral. Izolat, se va forma ceaţã.

La Bucureşti, miercuri, vremea va fi caldã pentru sfârşitul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi condiţii pentru averse în general slabe. Vântul va avea unele intensificãri pe parcursul zilei, apoi va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea minimã va fi de 11…13 grade.

Citeşte şi Continuă să ningă la munte. Stratul de zăpadă depășește 20 cm. Trafic îngreunat pe Transfăgărăşan din cauza ninsorilor şi a căderilor de pietre

Joi, vremea va fi mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã în majoritatea regiunilor, exceptând vestul extrem şi nord-vestul unde valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. În jumãtatea de vest a ţãrii vor fi înnorãri temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite local de descãrcãri electrice, în special în Banat şi Oltenia. Pe alocuri cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar înnorãri şi averse vor fi pe spaţii mici, cu precãdere în nordul Munteniei şi al Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi izolat în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 28 de grade, iar cele minime între 9 şi 18 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

La Bucureşti, joi, valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice în aceastã perioadã din an. Cerul va fi variabil, trecãtor cu unele înnorãri, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 27…28 de grade, iar cea minimã de 11…14 grade, transmite ANM.