Prognoza meteo 27 august 2023. Nu scăpăm de vipie nici la sfârşitul verii! ANM a anunţat când vor începe temperaturile să devină mai suportabile

Valul de căldură va persista. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat în toate zonele de câmpie, deal și podiș. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 35 și 38 de grade.

26 aug. 2023, 15:57
Prognoza meteo 27 august 2023. Nu scăpăm de vipie nici la sfârşitul verii! ANM a anunţat când vor începe temperaturile să devină mai suportabile

Prognoza meteo 27 august 2023. La noapte, în ţară, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-est. Minimele termice vor fi cuprinse între 17 și 26 de grade, mai coborâte în zonele depresionare până spre 10…12 grade. Pe arii restrânse, spre dimineață, în special în depresiuni, se va forma ceață.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 19…22 de grade.

Prognoza meteo 27 august 2023

În ţară, valul de căldură va persista. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat în toate zonele de câmpie, deal și podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 35 și 38 de grade, mai scăzute pe litoral până spre 28…31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 17 și 26 de grade, mai coborâte în zonele depresionare până spre 10…11 grade.

Vor fi înnorări și izolat averse și descărcări electrice după-amiaza în special la munte, iar în rest cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Banat, mai ales în sudul regiunii și în vestul Carpaților Meridionali.

În București, valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat vor persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 36…38 de grade și cea minimă de 17…21 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citeste si Alertă meteo pentru toată ţara. Un nou episod de căldură sufocantă, vor fi aproape 40 de grade Celsius la umbră

Prognoza meteo 28 august 2023

În ţară, valul de căldură va persista în toată țara. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat în toate zonele de câmpie, deal și podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 35 și 38 de grade, mai scăzute pe litoral până spre 29…31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 17 și 26 de grade, mai coborâte în zonele depresionare până spre 10…11 grade.

Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei vor fi înnorări la munte și izolat ploi de scurtă durată, însă spre seară și noaptea nebulozitatea se va accentua în sud-vestul teritoriului, unde vor fi averse și descărcări electrice. Izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate, căderi de grindină și vijelii. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Banat, mai ales în sudul regiunii și în vestul Carpaților Meridionali, dar și de scurtă durată asociate ploilor.

În București, valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37…39 de grade și cea minimă de 17…21 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo 29 august 2023

În ţară, temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în vestul țării, iar în celelalte regiuni vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele amiezii în zonele de câmpie și de podiș, unde disconfortul termic va fi ridicat. În jumătatea de vest a țării, după-amiaza și noaptea înnorările se vor accentua, iar aria ploilor se va extinde. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. Aversele vor avea și caracter torențial, iar izolat va cădea grindină.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va avea intensificări locale, iar în timpul averselor, sunt posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade, iar cele minime se vor situa între 12…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…24 de grade pe litoral.

În București, vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul nopții, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat.

Citeste si Inversiune termică după weekend. Nopţi tropicale, cupolă de foc pe arii extinse în aşteptarea răcoroasei toamne

Prognoza meteo 30 august 2023

În ţară, temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în toate regiunile, însă în sud-estul țării, vremea va mai fi călduroasă, local caniculară în orele amiezii, cu disconfort termic ridicat. În nordul, nord-estul și centrul țării, mai ales în cursul zilei, cerul va avea înnorări temporar accentuate și local vor fi averse și descărcări electrice. Vor fi posibile vijelii și căderi de grindină.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va avea intensificări în regiunile nord-estice și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 10…11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22…23 de grade pe litoral.

În București, deși temperaturile vor marca o scădere ușoară față de ziua precedentă, vremea va fi călduroasă, posibil caniculară în orele amiezii, cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximă va fi de 33…35 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo 31 august, 1, 2 septembrie 2023

În ţară, valorile termice vor fi în scădere în toată țara, dar în prima zi a intervalului vremea va mai fi călduroasă în sud-estul țării. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va fi ridicată în majoritatea regiunilor.

În București, valorile termice vor fi în scădere, dar în prima zi vremea va mai fi călduroasă. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată la mijlocul intervalului.