Prognoza meteo 27 februarie 2022. Temperaturi în scădere şi ploi în aproape toată ţara. La munte va ninge

Vremea este în răcire, în zilele următoare. se vor semnala precipitaţii slabe sub formă de ploaie în aproape toată ţara, iar la munte va ninge.

26 feb. 2022, 15:32
Prognoza meteo 27 februarie 2022. Temperaturi în scădere şi ploi în aproape toată ţara. La munte va ninge

La noapte, în ţară, temporar cerul va avea înnorãri şi vor fi precipitaţii, mai ales sub formã de ploaie, pe arii restrânse, în Oltenia, Banat, Crişana, vestul şi sud-vestul Transilvaniei şi sub formã de ninsoare, local, la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sud-vestul teritoriului, îndeosebi în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, unde, la altitudini mari, rafalele vor depãşi viteze de 65…70 km/h, iar ninsoarea, moderatã cantitativ, va fi temporar viscolitã. Temperaturile minime se vor încadra între -6 şi 4 grade.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafalã de pânã la 35 km/h. Temperatura minimã va fi de 2…3 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 0 grade.

Prognoza meteo 27 februarie 2022

În ţară, cerul se va înnora treptat în cea mai mare parte a ţãrii. Ziua, pe arii restrânse, vor fi precipitaţii slabe, la munte sub formã de ninsoare, iar în zonele joase de relief, cu precãdere în cele din exteritorul arcului carpatic, mai ales sub formã de ploaie. Noaptea, precipitaţiile se vor extinde în regiunile sudice şi sud-estice, unde în prima parte a intervalului vor fi în special ploi, apoi vor predomina treptat ninsorile; în restul teritoriului, în zona montanã va ninge, iar în celelalte zone, pe suprafeţe mici, vor fi mai ales ninsori şi lapoviţã.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în sud şi sud-est, cu viteze în general cuprinse între 45 şi 55 km/h, iar pe parcursul zilei şi în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade, iar cele minime între -6 şi 3 grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil în primele ore ale intervalului, apoi se va înnora treptat. Noaptea, temporar se vor semnala precipitaţii slabe, sub formã de ploaie, iar din a doua parte a intervalului, mai ales ninsoare. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificãri dupã-amiaza şi seara, când la rafalã se vor atinge viteze de pânã la 50…55 km/h. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de -1…0 grade.

Citeste si Prognoza meteo lunară. Temperaturi ridicate, peste normalul perioadei în martie. Vremea de Mărţişor şi de Babe

Prognoza meteo 28 februarie 2022

În ţară, vremea va fi închisã şi se va rãci, mai accentuat în regiunile estice şi sud-estice. Temporar vor fi precipitaţii sub formã de ninsoare la munte, mai ales ninsoare în Muntenia, Moldova, Dobrogea, local în Transilvania şi mixte în Oltenia, Banat, pe litoral, în deltã şi pe arii restrânse în rest. În sud-est cantitãţile de precipitaţii vor fi mai însemnate şi se vor depãşi 15…20 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri mai ales ziua, în Dobrogea, în jumãtatea de est a Munteniei şi sudul Moldovei, unde la rafalã vor fi viteze în general de 50…60 km/h, dar trecãtor, pe arii restrânse şi la viteze mai mici şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 şi 1 grad.

În Bucureşti, vremea va fi închisã şi se va rãci. Temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri dupã-amiaza pânã în jurul a 55 km/h. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade, iar cea minimã de -2…-1 grad.

Prognoza meteo 1 martie 2022

În ţară, vremea va fi rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele din jumãtatea de est. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor fi precipitaţii sub formã de ninsoare în Moldova, local la munte, în Transilvania şi pe arii restrânse în Maramureş, mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare în Muntenia şi Dobrogea, iar mixte în Oltenia şi izolat în restul teritoriului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în Moldova şi 7…8 grade în Banat şi Crişana, iar cele minime între -8 şi 1 grad. Izolat, noaptea, se va forma ceaţã.

În Bucureşti, vremea se va menţine închisã şi temporar vor mai fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade.

Citeste si PROGNOZA METEO. Bucureştenii ar putea să nu mai vadă zăpadă în următorii 50 de ani

Prognoza meteo 2 martie 2022

În ţară, cerul va fi variabil, mai mult noros în jumãtatea de est a ţãrii şi la munte. Temporar vor fi precipitaţii sub formã de ninsoare în Moldova, în zona montanã, mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare în Dobrogea şi local în Transilvania, iar mixte în Muntenia, unde vor fi şi condiţii de polei şi izolat în celelalte regiuni.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificãri în est, în sud-est şi pe crestele munţilor. Temperaturile maxime, mai ridicate decât în intervalul precedent în mare parte din ţarã, se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -7 şi 0 grade. Izolat se va forma ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi în general închisã şi trecãtor vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe mixte. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã, în creştere faţã de intervalul anterior, va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de -2…-1 grad.

Prognoza meteo 3, 4, 5 martie 2022

În ţară, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în zilele precedente în majoritatea zonelor, cu precãdere în cele sudice. Pe alocuri vor mai fi precipitaţii, în general slabe, şi cu precãdere în primele douã zile.

În Bucureşti, valorile termice diurne vor creşte treptat, iar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse.