Prognoza meteo 27 iulie. Furtuni puternice după caniculă. Temperaturile vor scădea cu 10 grade

Ploi însemnate cantitativ și vijelii puternice după caniculă. Meteorologii anunță că vremea se va răci semnificativ, în regiunile sudice, centrale și estice. Temperaturile vor scădea cu până la 10 grade față de ziua precedentă.

26 iul. 2023, 16:36
Prognoza meteo 27 iulie. Furtuni puternice după caniculă. Temperaturile vor scădea cu 10 grade

Prognoza meteo 27 iulie. La noapte vor fi înnorări, averse posibil torențiale și descărcări electrice în zonele montane, dar și în centru, est și în sud-est. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…25 l/mp. În restul teritorului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe spații mici. Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile extracarpatice și în cele centrale, cu viteze în general de 45…65 km/h, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 70 km/h. Temperaturile minime, mai scăzute față de nopțile precedente, se vor situa în marea lor majoritate între 11 și 21 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI. Vremea va fi instabilă și se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 60…70 km/h), vijelie, înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice și averse. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

 

Prognoza meteo 27 iulie JOI
Vremea se va răci semnificativ și în regiunile sudice, centrale și estice, astfel că la nivelul întregii țări temperaturile maxime se vor situa între 19 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în regiunile sud-estice și la munte, local în est și cu totul izolat în rest. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente pe parcursul zilei, iar pe alocuri vor fi cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80…90 km/h. Spre sfârșitul intervalului izolat se va forma ceață, îndeosebi în zonele depresionare, potrivit ANM.

BUCUREȘTI. Vremea se va răci semnificativ față de zilele precedente, astfel temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar minima va fi de 13…15 grade. Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Noaptea, cerul va deveni variabil, iar vântul va slăbi în intensitate.

Citește și: Încă o zi fierbinte în România. Noi alerte cod roșu de caniculă, inclusiv în București. Unde lovesc furtunile

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi predominant frumoasă și va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimți îndeosebi în regiunile sudice, însă temperaturile vor fi în general agreabile, cu maxime ce se vor încadra între 23 de grade în zonele depresionare din Maramureș și estul Transilvaniei și 31 de grade izolat în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în extremitatea de nord-nord-vest a țării, unde pe spații mici, cu precădere în a doua parte a intervalului, vor fi averse, însoțite izolat de oraje. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua pe crestele Carpaților Orientali și în estul extrem. Minimele termice vor fi cuprinse între 8…10 grade în depresiunile intramontane (unde se va forma ceață) și 18…20 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

BUCUREȘTI. Vremea va fi frumoasă și va intra într-un proces de încălzire, totuși valorile termice vor fi încă agreabile; maxima va fi de 29…30 de grade, iar minima de 16…17 grade, mai coborâtă în zona periurbană. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice vor continua să crească, vremea devenind călduroasă în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în cele sudice și sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile intramontane (unde vor mai fi condiții de ceață) și 19…21 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral. În Maramureș, nordul Crișanei și local în Transilvania, în Moldova și la munte, după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări accentuate, local averse și oraje și izolat intensificări de scurtă durată ale vântului, dar nu cu viteze foarte mari. În restul țării, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă.

BUCUREȘTI. Vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab. Minima termică va fi de 18 grade, ușor mai scăzută în zona periurbană.

Citește și: Cod roşu de furtună, au fost smulse acoperişuri, iar copacii au căzut pe maşini GALERIE FOTO

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, în Câmpia Română, Câmpia de Vest și Lunca Dunării va deveni local caniculară, iar disconfortul termic va crește în sud, în sud-est și local în vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 și 22 de grade, ușor mai scăzute în depresiunile intramontane. După orele amiezii, în Banat, Crișana, Maramureș și local în Transilvania, nordul Moldovei și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin dezvoltări noroase convective, frecvente oraje, averse și pe alocuri intensificări de scurtă durată ale vântului; pe spații mici ploile vor fi torențiale, se vor înregistra cantități de apă mai importante și vor fi condiții de grindină. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat.

BUCUREȘTI. Vremea va fi caniculară, cu o maximă termică de 35…36 de grade și disconfort termic în creștere. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade, ușor mai coborâtă în zonele periurbane.