PROGNOZA METEO 28 august. Sfârşit de august de foc. Canicula nu se lasă dusă, 36 de grade inclusiv în Capitală

Urmează patru zile caniculare în cea mai mare parte din ţară, sfârşitul lunii august aducând temperaturi de 36 de grade Celsius inclusiv în Bucureşti.

27 aug. 2022, 15:00
PROGNOZA METEO 28 august. Sfârşit de august de foc. Canicula nu se lasă dusă, 36 de grade inclusiv în Capitală

PROGNOZA METEO 28 august. Duminică, în continuare va fi val de cãldurã în cea mai mare parte a ţãrii şi pe arii restrânse în zonele de câmpie mai ales din sud şi sud-est va fi caniculã şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu unele înnorãri dupã-amiaza în zonele montane, unde izolat vor fi ploi de scurtã duratã şi posibile descãrcãri electrice. Noaptea, în regiunile vestice, vor fi înnorãri temporare şi pe spaţii mici vor fi perioade cu averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade, cu valori mai ridicate pe litoral spre 24 de grade, dar şi mai coborâte în estul Transilvaniei pânã la 9…10 grade.

Şi la Bucureşti, duminică, valul de cãldurã va persista, va fi caniculã şi disconfortul termic ridicat. Indicele temperaturã umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimã va fi de 18…19 grade, mai coborâtã în zona periurbanã spre 16 grade.

Luni, vremea va fi în general instabilã în vestul şi nord-vestul ţãrii, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali, unde vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, iar valorile termice vor fi în scãdere. Pe alocuri cantitãţile de apã vor fi mai însemnate (peste 20…25 l/mp) şi vor fi condiţii de grindinã. În restul teritoriului vremea va fi în continuare cãlduroasã, local canicularã şi cu disconfort termic accentuat în sud şi est, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse, cu precãdere dupã-amiaza, cu o probabilitate mai mare în Transilvania, nordul Moldovei, Oltenia şi restul zonei montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 23 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali.

La Bucureşti, luni, vremea se va menţine canicularã cu disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

PROGNOZA METEO. Marţi, în nordul şi în centrul ţãrii, dar şi în partea de vest-sud-vest vremea va fi relativ caldã, dar în general instabilã, cu înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi izolat vor fi cãderi de grindinã. În sud şi sud-est, deşi valorile termice vor scãdea uşor faţã de zilele anterioare, se va menţine vremea cãlduroasã, pe alocuri chiar canicularã, cu disconfort ridicat, iar fenomene de instabilitate atmosfericã vor fi posibile pe spaţii mici. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 şi 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bãrãgan; minimele termice vor fi cuprinse între 11…12 grade în depresiunile intramontane şi 21…23 de grade pe litoral.

Citeşte şi Prognoza meteo pe patru săptămâni. Vara se prelungeşte în septembrie, temperaturi ridicate mare parte din luna viitoare

La Bucureşti, marţi, vremea se va menţine canicularã, cu disconfort termic ridicat; temperatura maximã, uşor mai scãzutã decât în ziua precedentã, va fi de 34…35 de grade. Cerul va fi variabil, dar cu perioade de înnorare seara şi la începutul nopţii când vor fi posibile fenomene de instabilitate atmosfericã. Vântul va sufla slab şi moderat. Minima termicã va fi de 17…19 grade.

Miercuri, vremea va fi caldã în toatã ţara, cãlduroasã în special în regiunile sud-estice, unde izolat va mai fi caniculã şi disconfort ridicat. Instabilitatea atmosfericã se va accentua din orele amiezii în zonele montane şi submontane, în sud-vest şi în centru, apoi local în sudul ţãrii şi pe arii restrânse în restul teritoriului şi se va manifesta prin înnorãri accentuate, averse cu caracter torenţial, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului; izolat vor fi posibile vijelii şi grindinã. Pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11…12 grade în depresiunile intramontane şi 21…22 de grade pe litoral.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea va fi cãlduroasã, cu disconfort termic ridicat, însã instabilitatea atmosfericã se va accentua. Astfel, din orele dupã-amiezii, vor fi perioade cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade, transmite ANM.