Prognoza meteo pe patru săptămâni. Vara se prelungeşte în septembrie, temperaturi ridicate mare parte din luna viitoare

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat estimările meteorologice pe patru săptămâni, făcute de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

26 aug. 2022, 15:11
Prognoza meteo pe patru săptămâni. Vara se prelungeşte în septembrie, temperaturi ridicate mare parte din luna viitoare

Prognoza meteo pe patru săptămâni. În săptămâna 29.08.2022 – 05.09.2022, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 05.09.2022 – 12.09.2022, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Citeşte şi Furtuni şi inundaţii în Thassos. Mai multe stațiuni au fost lovite de viituri

Prognoza meteo pe patru săptămâni. În sptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022, temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile
estice și sud-estice. Regimul pluviometric va avea o tendință excedentară în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citeşte şi Seceta scoate la iveală secrete întunecate. Din ce în ce mai multe cadavre sunt găsite pe fundul unui lac aproape secat

În săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, transmite ANM.