Prognoza meteo 28 iulie. Cât mai durează vijeliile și ploile. Cum va fi vremea pe litoral în weekend

Vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Nu vor lipsi însă ploile și vijeliilecrestele montane, precum și în nord-vest și în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în zonele depresionare din Maramureș și estul Transilvaniei și 31 de grade în Lunca Dunării.

27 iul. 2023, 15:55
Prognoza meteo 28 iulie. Cât mai durează vijeliile și ploile. Cum va fi vremea pe litoral în weekend

Prognoza meteo 28 iulie. La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Dobrogea, Bărăgan și zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde doar pe suprafețe restrânse vor mai fi averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral, dar mai ales pe crestele masivelor montane sudice, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 75…85 km/h. Temperaturile minime, mai scăzute decât în intervalul precedent, se vor situa între 8 și 18 grade, mai mici în depresiunile intramontane spre 5 grade.

București. Cerul va fi variabil, mai mult senin în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, semnificativ mai scăzută față de noaptea precedentă, va fi de 13…15 grade.

 

Prognoza meteo 28 iulie – VINERI

Vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice, unde spre seară și noaptea, pe arii restrânse, vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua pe crestele montane, precum și în nord-vest și în est. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în zonele depresionare din Maramureș și estul Transilvaniei și 31 de grade în Lunca Dunării. Minimele termice vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei și 20 de grade în nordul litoralului și în Dealurile de Vest.

București. Vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, potrivit ANM.

Citește și: Mașini luate de ape după o viitură puternică în Tulcea

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice vor continua să crească, vremea devenind călduroasă în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în cele sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în estul Transilvaniei și Maramureș și 34 de grade în Oltenia, Muntenia și Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în Maramureș, local în Crișana, Transilvania, Moldova, zona montană și izolat în zona deluroasă din sud.

București. Vremea va fi frumoasă, dar va deveni călduroasă, cu o maximă termică de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Minima termică va fi de 17…18 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 15 grade.

Citește și: Klaus Iohannis, despre fenomenele meteo extreme din România: ”Este important să ţinem cont de avertizările meteorologice pentru a evita tragedii”

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, în regiunile sudice și local în cele vestice și estice disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească pragul critic de 80 de unități, iar pe alocuri după-amiaza va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 14 și 22 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei. După-amiaza și noaptea în Banat, Crișana, Maramureș, la munte și local în Transilvania și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, pe alocuri se vor înregistra cantități de apă mai importante și va cădea grindină. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, cu o probabilitate mai mare în Oltenia.

București. Vremea va fi caniculară, cu o maximă termică de 35…36 de grade și disconfort termic în creștere, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Citește și: Klaus Iohannis, despre fenomenele meteo extreme din România: ”Este important să ţinem cont de avertizările meteorologice pentru a evita tragedii”

 

Prognoza meteo LUNI

Valorile termice vor fi în scădere, dar în sudul și în vestul teritoriului vremea se va menține călduroasă, pe arii restrânsă caniculară în Oltenia și Muntenia, unde și disconfortul termic va rămâne ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în estul Transilvaniei și 21 de grade pe litoal. Cerul va fi temporar noros și local, mai ales la munte, precum și în centrul și estul țării, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină.

București. Vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 32…33 de grade, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a zilei și noaptea, când vor fi posibile averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.