Prognoza meteo 28 iulie. Temperaturi de până la 40 de grade în mare parte din ţară, dar şi furtuni

Meteorologii anunţă vreme caniculară în următoarele cinci zile în România. Temperaturile în termometre vor urca până la aproape 40 de grade Celsius, dar cele resimţite vor fi cu până la 10 grade mai mari. Şi în Bucureşti se anunţă temperaturi foarte ridicate până la sfârşitul acestei săptămâni.

27 iul. 2021, 15:47
Prognoza meteo 28 iulie. Temperaturi de până la 40 de grade în mare parte din ţară, dar şi furtuni

Prognoza meteo 28 iulie. La noapte, cerul va fi senin în regiunile sudice, iar în rest variabil, temporar cu înnorări în nord-vest și nord, unde, izolat, vor fi averse, descărcări electrice și, posibil, intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime se vor încadra între 12 grade în depresiuni și 25…26 de grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Citeşte şi: România lovită de CANICULĂ. Temperaturile resimţite vor ajunge aproape de 50 de grade, însă nu vor lipsi nici furtunile puternice

Prognoza meteo 28 iulie – MIERCURI

Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic se va accentua. Va fi caniculă în aproape toate regiunile, iar indicele temperatură-umezeală ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 31 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei. Temperaturile minime se vor situa local peste 20 de grade în zonele joase de relief, iar la scara întregii țări vor fi cuprinse, între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…25 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, însă în a doua parte a zilei și la începutul nopții, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, vijelii puternice și căderi de grindină, dar numai pe alocuri, îndeosebi în Transilvania, Maramureș și în Moldova, precum și la munte și în zona subcarparpatică, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial.

BUCUREȘTI Vremea va fi caniculară și disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă va fi de 19…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, însă spre orele serii sunt posibile fenomene asociate instabilității atmosferice, respectiv, unele înnorări, intensificări ale vântului și descărcări electrice.

Citeşte şi: S-a terminat cu bolizii în ariile protejate de lege. Ministrul Mediului vrea confiscarea mașinilor care intră în parcurile naturale

Prognoza meteo JOI

Valul de căldură se va menține, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și va fi caniculă în vestul și sudul țării și local în rest. Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 39 de grade, posibil mai ridicate în sudul Olteniei, iar cele minime, în general, între 14 și 24 de grade. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, îndeosebi în nordul, centrul, estul teritoriului și în zona de munte, unde se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii puternice și căderi de grindină, dar numai pe arii restrânse averse.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare caniculară și disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre seară, dar probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi redusă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 37…38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade.

Prognoza meteo VINERI

Canicula va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 39 de grade, cele mai ridicate fiind de așteptat în extremitatea sudică a țării. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, mai coborâte doar în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi după-amiaza în zonele montane, iar noaptea mai ales în vestul și nord-vestul teritoriului. În aceste zone, pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi condiții de grindină.

BUCUREȘTI Vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 21…23 de grade.

Prognoza meteo SAMBATA

Canicula va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 39 de grade, iar cele minime, între 14 și 24 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni, spre 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza în zonele montane și în regiunile nordice, centrale și nord-estice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat vor fi condiții de grindină.

BUCUREȘTI Vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, iar cea minimă de 22…23 de grade.


loading...
Partenerii noștri