Prognoza meteo 29 iunie. Ciclonul face ravagii până în weekend. Când vom scăpa de ploi și de vremea rea

Valorile termice, în marea lor majoritate în creștere față de ziua precedentă, se vor situa în continuare sub cele specifice finalului de iunie în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări și averse local în zonele montane, în nord și centru și pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în sud.

28 iun. 2023, 16:32
Prognoza meteo 29 iunie. Ciclonul face ravagii până în weekend. Când vom scăpa de ploi și de vremea rea

Prognoza meteo 29 iunie. ÎN ȚARĂ

Ploile se vor semnala cu precădere după-amiaza și seara, iar izolat vor fi descărcări electrice, cantități de apă mai însemnate și grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei la munte, în nord-est, sud-vest și parțial în centru, cu rafale în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 7 și 19 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

Citește și Fenomenul El Nino s-a declanşat, vine INFERNUL meteo, se anunţă o vară cu fenomene extreme şi temperaturi tropicale

București

Cerul va avea înnorări temporare și, îndeosebi după-amiaza, va crește probabilitatea pentru averse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…28 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Prognoza meteo 29 iunie. VINERI
În Țară

Vremea va intra într-un proces de încălzire. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în zona montană și submontană unde pe arii restrânse vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, anunţă ANM.

București

Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade, ușor mai coborâtă în zona periferică.

Prognoza meteo 29 iunie. SAMBATA
În Țară

Vremea va fi călduroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate după-amiaza și noaptea când local în vest, centru, sud și la munte vor fi averse și descărcări electrice. Izolat vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar minimele între 9 și 21 de grade.

București

Vremea va fi călduroasă. Cerul va avea înnorări mai ales seara și noaptea, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar minima de 18…19 grade.

Prognoza meteo 29 iunie. DUMINICA
În Țară

Vremea va fi în general instabilă. Mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat căderi de grindină. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, iar minimele între 11 și 21 de grade.

București

Valorile de temperatură vor marca o scădere față de intervalul precedent și se vor situa în jurul mediilor multianuale. Vor fi înnorări temporar accentuate și cu precădere după-amiaza vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade, iar minima de 16…18 grade.

LUNI, MARTI, MIERCURI
În Țară

Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor. Local și temporar vor fi averse și descărcări electrice.

București

Vremea va fi călduroasă, iar probabilitatea de averse va fi mai mare în prima parte a intervalului.

Citește și EXCLUSIV Elena Mateescu, director ANM, anunță fenomene extreme. Urgia potoapelor va fi urmată de temperaturi exagerate: „Debutul lui Cuptor va aduce din nou valori de temperaturi apropiate de pragul de caniculă”