Prognoza meteo 28 iunie. Ploi și răcire semnificativă a vremii în jumătate de țară. Vreme instabilă și în București

Meteorologii au emis noi alerte de furtuni extreme pentru 12 județe. Temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade în unele zone.
Alina Andrei
27 iun. 2023, 15:24
Prognoza meteo 28 iunie. Ploi și răcire semnificativă a vremii în jumătate de țară. Vreme instabilă și în București

Prognoza meteo 28 iunie. La noapte, în vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte, nebulozitatea va fi în general persistentă și aria ploilor în extindere. Acestea vor avea și caracter de aversă, izolat cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp, iar la începutul intervalului, cel mai probabil în Transilvania și Moldova vor fi și descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi de scurtă durată pe areale mici. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile minime se vor încadra între 12 și 22 de grade. Pe alocuri vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări din a doua parte a nopții, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

Citește și: EXCLUSIV Elena Mateescu, director ANM, anunță fenomene extreme. Urgia potoapelor va fi urmată de temperaturi exagerate: „Debutul lui Cuptor va aduce din nou valori de temperaturi apropiate de pragul de caniculă”

 

Prognoza meteo 28 iunie – MIERCURI

Valorile termice vor scădea semnificativ față de ziua anterioară, astfel încât se vor situa sub normele caracteristice perioadei în cea mai mare parte a țării. Vor fi înnorări și perioade cu ploi, în special ziua, pe arii mai extinse în jumătatea de sud-est și local în restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, iar cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara se vor semnala descărcări electrice în regiunile sud-estice și în cele nord-estice. Pe spații mici se vor înregistra cantități de apă mai însemnate, peste 15…25 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 și 28 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 și 18 grade. Pe areale mici se va forma ceață, potrivit ANM.

București. Vremea va deveni instabilă. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse, iar cu o probabilitate mai mare după orele amiezii se pot semnala descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Citește și: EXCLUSIV – Cum va fi vremea în această vară în România. Prognoza specială a meteorologului Romica Jurca pentru iulie și august

 

Prognoza meteo JOI
Valorile termice, cu mici variații față de intervalul anterior, se vor situa în continuare sub normele caracteristice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări și averse în zonele montane, local în nord și centru, pe arii restrânse în sud-est și pe alocuri în rest. Ploile se vor semnala cu precădere după-amiaza și seara, iar izolat vor fi cantități de apă mai însemnate, descărcări electrice și grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în nord-est, sud-vest și parțial în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Pe areale mici se va forma ceață.

București. Cerul va avea înnorări temporare și, îndeosebi după-amiaza, va crește probabilitatea pentru averse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza în nordul, nord-estul și centrul țării, unde pe arii restrânse vor fi averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei în est, nord-est și la munte. Temperaturile maxime se vor situa între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 21 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. În a doua parte a nopții, pe alocuri vor fi condiții de ceață.

București. Vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade, ușor mai coborâtă în zona periferică.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare în jumătatea de sud-vest a țării, local vor fi înnorări accentuate, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu intensificări în sud-est, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 12 și 21 de grade, mai scăzute în depresiuni.

București. Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 32 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

Spynews
Star Matinal. Nick Rădoi, primele declarații după cele patru operații dificile suferite. Milionarul a revenit în România: "Au fost niște momente foarte grele..." / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Alină Bădic, avertismente pentru zodii! Se schimbă tot în următoarea perioadă
Capital.ro
Decizie pentru românii cu CONT la BANCĂ. E regulă de azi, 17 iunie, pentru cei care transferă bani
Playtech.ro
8 alimente pe care ar trebui să le eviți la micul dejun, chiar dacă ești cazat la un hotel de 5 stele. Ce pericole ascund
DailyBusiness
Se lansează o nouă monedă de mare importanță în România
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Încă o vedetă a semnat cu Antena Stars! Este foarte talentată, are piese în trending, dar are și o viață controversată! De când o poți vedea pe tv și în ce fel de format
Spynews
Un tânăr în vârstă de 23 de ani a murit înecat în Lacul Snagov. Dragoș era tatăl unei fetițe de doar 2 anişori / FOTO
Evz.ro
Debut în fotbal, acum 102 ani! Cu cine au jucat „tricolorii”?
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Oana Roman s-a săturat de singurătate şi a dat anunţ matrimonial: 'Caut...'
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Românii vor avea, din 16 iunie, un cont bancar pentru care nu vor mai plăti comisioane
Capital.ro
Permisul de conducere se SCHIMBĂ la 2 ANI. Decizia care se va aplica în toată România
StirileBZI
Românii pot primi 37.000 de euro! Banii sunt dați de Comisia Europeană
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Percheziții DNA la Poliția Rutieră Cluj: Chestorul Mihai Rus suspectat de corupție
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?