PROGNOZA METEO 28 mai: Vreme instabilă şi răcoroasă. Se anunţă şi ploi în unele zone ale ţării

PROGNOZA METEO 28 mai. Vremea va fi instabilă și răcoroasă. În nord-estul teritoriului nebulozitatea va fi persistentă și temporar va ploua mai ales sub formă de aversă. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade, potrivit ANM.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 18:11
PROGNOZA METEO 28 mai: Vreme instabilă şi răcoroasă. Se anunţă şi ploi în unele zone ale ţării

LA NOAPTE

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în sudul, estul și centrul țării, unde local vor fi averse. Cantitățile de apă vor depăși izolat 15 l/mp, iar la începutul nopții, trecător se vor semnala descărcări electrice și vor mai fi condiții de grindină. La munte, la altitudini mai mari de 1800 m, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 12 grade.

BUCUREȘTI

Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor mai fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 10 grade.

JOI

Vremea va fi instabilă și răcoroasă. În nord-estul teritoriului nebulozitatea va fi persistentă și temporar va ploua mai ales sub formă de aversă. În celelalte regiuni, înnorările vor fi mai accentuate în a doua parte a zilei, când pe arii relative extinse vor fi averse, căderi de grindină și descărcări electrice.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile estice, pe crestele montane, dar și în timpul ploilor, când poate lua aspect de vijelie.

În zona montană înaltă, trecător vor mai fi precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate în a doua parte a zilei, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

VINERI

Vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă, chiar rece pentru această dată în nord-est. În nordul și nordestul teritoriului nebulozitatea va fi persistentă în cea mai mare parte a intervalului, temporar va ploua mai ales sub formă de aversă și izolat vor fi condiții de grindină și descărcări electrice.

În celelalte regiuni, înnorările vor fi mai accentuate mai ales după-amiaza și seara, când local vor fi averse, căderi de grindină și frecvente descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp și izolat 30 l/mp.

Vântul va avea intensificări în Moldova și pe crestele montane, unde rafalele vor depăși 55…60 km/h, dar și în restul țării, în special în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade.

BUCUREȘTI

Vremea se va menține răcoroasă și în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales dupăamiaza și seara, vor fi averse, descărcări electrice şi posibil grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

SAMBATA

Vremea se va menţine în general instabilă, iar în majoritatea zonelor va fi răcoroasă, chiar rece pentru sfârşitul lunii mai în nord şi nord-est. În special în a doua parte a zilei, vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice, pe alocuri căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului; fenomenele vor fi mai frecvente în regiunile din jumătatea de sud a ţării şi în zonele montane şi se vor semnala pe spaţii mai restrânse în restul teritoriului.

Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp. În nord şi în nord-est înnorările vor fi mai persistente, iar ploi locale vor fi mai ales în cursul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade.

BUCUREȘTI

Deşi în creştere uşoară faţă de zilele anterioare, valorile termice se vor situa în continuare sub cele normale pentru sfârşitul lunii mai. În special în a doua parte a zilei, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și posibil grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

DUMINICA

În regiunile din nordul şi centrul ţării, vremea va fi răcoroasă, cerul va avea înnorări şi va ploua temporar. În restul teritoriului, valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele nomale ale datei şi vor mai fi perioade cu manifestări locale de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice şi condiţii de grindină). Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în nord-est, dar posibil de scurtă durată şi în rest, în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 25 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade.

BUCUREȘTI

Valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale ale datei, cu o maximă în jurul a 24 de grade. Temporar vor fi înnorări, dar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 8…11 grade.

DE LUNI PANA MIERCURI

Valorile de temperatură vor fi mai scăzute decât cele normale pentru începutul lunii iunie şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică în toate regiunile.