Prognoza meteo 28 noiembrie. Ninsori şi viscol la munte, vreme de primăvară în restul ţării

Duminică va continua să ningă şi se va aşterne strat de zăpadă în zonele montane. În restul teritoriului, meteorologii anunţă vreme de primăvară, cu temperaturi maxime de până la 17 grade. Spre seară, vremea se schimbă şi vin ploi, inclusiv în Bucureşti.

27 nov. 2021, 17:00
Prognoza meteo 28 noiembrie. Ninsori şi viscol la munte, vreme de primăvară în restul ţării

Prognoza meteo 28 noiembrie. La noapte, cerul va avea înnorări în vest şi în nord-vest, unde local va ploua slab, iar la munte, îndeosebi la altitudini mai mari de 1500 m, se vor semnala precipitaţii slabe mixte. În restul ţării, cerul va avea unele înnorări și doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari, unde rafalele vor mai depăși 60…80 km/h şi temporar în vestul teritoriului. Pe alocuri, îndeosebi în regiunile sudice și estice se va semnala ceaţă. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât în mod normal la această dată, vor fi cuprinse între -4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 11 grade în sudul Banatului.

BUCUREȘTI Cerul va avea unele înnorări, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 3…5 grade, ușor mai coborâtă în zona periurbană.

Citeşte şi: Peisaj de iarnă în mai multe zone din România. Ninge viscolit la Straja şi la Rânca GALERIE FOTO

Prognoza meteo 28 noiembrie – DUMINICA

În cea mai mare parte a țării vremea va fi deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii noiembrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime între 1 şi 12 grade. În regiunile din jumătatea de vest a țării, cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în extindere mai ales în a doua parte a intervalului. La munte, la altitudini mari, vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse îndeosebi noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări susţinute pe crestele montane, în special cele ale Carpaţilor Meridionali, unde se vor atinge viteze de 80…100 km/h, dar temporar și la viteze mai mici și în vestul și sud-estul teritoriului. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă, a transmis ANM.

BUCUREȘTI Vremea se va menține deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii noiembrie. Cerul, variabil ziua, se va înnora începând din orele serii, iar spre sfârșitul intervalului va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

Prognoza meteo LUNI

Vremea se va răci accentuat în regiunile intracarpatice, însă în restul teritoriului valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros; în nord vestul şi în centrul ţării vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi trecător lapoviţă sau ninsoare, la munte vor predomina ninsorile, slabe cantitativ, iar în celelalte regiuni, cu precădere în cele sudice, pe alocuri va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, în vest și în sud-est şi izolat, cu viteze mai mici, și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 14 grade, iar cele minime între -5 și 6 grade, mai ridicate pe litoral. Pe spaţii restrânse vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Astfel, temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 3…5 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua slab, îndeosebi la începutul și spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo MARTI

Răcirea vremii va continua şi se va resimţi în toată ţara, astfel că, în special în regiunile vestice, nordice şi centrale şi în zonele montane şi submontane, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei. Astfel, cele maxime se vor încadra în general între 0 și 7 grade, iar cele minime între -7 și 1 grad. În regiunile intracarpatice înnorările vor fi persistente şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. În zonele montane va ninge viscolit. În special în a doua parte a intervalului, se va depune strat de zăpadă la munte, unde local va fi mai consistent şi pe suprafeţe mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi zona deluroasă din Banat şi Crişana. În sudul şi în estul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi vor fi precipitaţii – ziua pe alocuri predominat sub formă de ploaie, iar noaptea izolate, mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, dar cu viteze mai mari la munte, unde pe creste rafalele vor depăşi local 80…90 km/h, precum şi în sud-vest şi pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI Valorile termice vor scădea accentuat, vremea devenind rece, cu o maximă în jurul a 5 grade şi o minimă de -3…-2 grade. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi precipitaţii slabe, predominant ploaie, în special în prima parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo MIERCURI

În orele dimineţii vremea va fi rece în toată ţara, iar la amiază valorile termice se vor menţine scăzute în nord şi în centru, precum şi la munte, însă vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă în restul zonelor. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 10 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade. În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi local, îndeosebi ziua, se vor semnala precipitaţii mixte. În zonele montane vor fi ninsori în general slabe. În sud şi în est cerul va fi parţial noros, iar precipitaţiile, predominant sub formă de ploaie, se vor semnala pe spaţii mici. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari noaptea pe crestele Carpaţilor Orientali, dar local şi temporar, mai ales în prima parte a intervalului, şi în sud-sud-vest. Izolat se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va fi rece la începutul zilei, apoi se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în intervalul precedent. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -1…0 grade. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla moderat.

Citeşte şi: Vine iarna în România. Avertizare meteo COD GALBEN de ninsori viscolite la munte