PROGNOZA METEO 29 aprilie. Vremea va fi în general frumoasă

PROGNOZA METEO 29 aprilie. Vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil doar în regiunile vestice unde izolat se vor semnala ploi slabe. Maximele vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, iar minimele între 1 şi 11 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei.

RomaniaTV.net
28 apr. 2020, 20:01
PROGNOZA METEO 29 aprilie. Vremea va fi în general frumoasă

ÎN ȚARĂ

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări tempoare în special în vest, nord-vest, centru și la munte, unde pe arii în general restrânse vor fi ploi de scurtă durată posibil însoțite de descărcări electrice.Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări trecătoare în prima parte a nopții în regiunile estice, dar de scurtă durată și asociate ploilor.

Temperaturile minime se vor încadra între 5 şi 15 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. 

BUCUREȘTI, la noapte

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 8…10 grade.

ÎN ȚARĂ, peste zi

Vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă pentru această dată în regiunile sudice și local în cele estice, dar va deveni în general instabilă. Îndeosebi din a doua parte a zilei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică la început în vest, centru, nord și la munte, apoi(spre seară și la începutul nopții) local și în sudul țării.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea înnorărilor, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, pe suprafețe restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 28 de grade, mai scăzute pe litoral spre valori în jurul a 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

În BUCUREȘTI, peste zi

Vremea va fi deosebit de caldă, iar cu o probabilitate mai mare în orele serii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. Temperatura maximă va fi 26…27 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade.