PROGNOZA METEO 29 februarie – 8 martie. Cum va fi vremea în zilele Babelor

Începutul lunii Martie va fi variabil, de la vânturi puternice la temperaturi care se vor încâlzi, atât în Capitală, cât şi în restul ţării. Valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii martie.

RomaniaTV.net
29 feb. 2020, 11:47
PROGNOZA METEO 29 februarie – 8 martie. Cum va fi vremea în zilele Babelor

LA NOAPTE

ÎN ŢARĂ

Cerul se va înnora temporar în vestul, nordul și centrul țării, dar numai cu totul izolat vor fi posibile ploi în zonele joase și precipitații mixte în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, ce pot favoriza depuneri de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și pe arii restrânse în regiunile vestice și estice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei, dar și mai ridicate în sudul Banatului.

LA BUCUREŞTI

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade.

Citește și: Temperaturi de 33 de grade în luna MARTIE. Anunţul meteorologilor

DUMINICA

ÎN ŢARĂ

Vremea se va încălzi, devenind caldă pentru începutul lunii martie. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special în vest și nord, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe. Seara și noaptea înnorările vor fi persistente în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și al Olteniei, unde ploile se vor extinde ca arie. În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar temporar și în regiunile vestice, estice și sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul valorii de -4 grade. În zonele joase, mai ales din sud-estul teritoriului, izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi caldă pentru începutul lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai ales spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

LUNI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 18 grade, iar cele minime între 0 și 9 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre -4 grade, dar și mai ridicate în sudul Banatului spre 12 grade. Vor fi înnorări, temporar accentuate, în regiunile vestice, nordice și centrale, unde, mai ales în prima parte a intervalului va ploua sub formă de aversă și vor fi posibile descărcări electrice. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, când pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 70…90 km/h în zona înaltă, dar local și în restul teritoriului, cu precădere în jumătatea de nord, unde se vor atinge viteze, în general de 50…60 km/h.

Citește și: PROGNOZA METEO. Vremea se încălzeşte în weekend. Unde va mai ninge

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în cursul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

MARTI

ÎN ŢARĂ

Valorile termice, în creștere față de ziua anterioară, vor caracteriza în continuare o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii martie. În vestul, sud-vestul și parțial în nord-vestul țării, cerul va avea înnorări, mai accentuate seara și noaptea, când vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, însoțite izolat de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici, cu precădere în partea a doua a intervalului. La munte, la altitudini mari vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, iar local și trecător și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar cele minime între 2 și 13 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit la începutul lunii martie, cu valori termice în creștere față de ziua anterioară. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 8…9 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea când va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla în general moderat.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării, dar va deveni treptat instabilă. În jumătatea de vest a teritoriului vor fi înnorări temporar accentuate și ploi ce vor avea și caracter de aversă, posibil însoțite de descărcări electrice și mai însemnate cantitativ. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, iar cele minime între 1 și 9 grade.

LA BUCUREŞTI

Vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în partea a doua a intervalului când va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 19 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII de JOI pana DUMINICA
05.03.2020 ORA 08 – 08.03.2020 ORA 08

ÎN ŢARĂ

Valorile termice vor fi în scădere. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată pentru majoritatea regiunilor.

LA BUCUREŞTI

Valorile termice vor fi în scădere. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată.