Prognoza meteo 29 iulie 2022. Vreme călduroasă şi disconfort termic ridicat. Unde vor lovi furtunile

Vremea se menţină călduroasă, caniculară chiar în regiunile vestice și sudice. După-amiaza şi seara cerul se va înnora şi îşi vor face apariţia ploi însoţite de descărcări electrice.

28 iul. 2022, 16:35
Prognoza meteo 29 iulie 2022. Vreme călduroasă şi disconfort termic ridicat. Unde vor lovi furtunile

Prognoza meteo 29 iulie 2022. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în regiunile sudice, estice și pe arii mai restrânse în centru. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade.

București. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în prima parte a nopții când se va menține probabilitatea pentru manifestări de instabilitate (averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului). Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade.

Prognoza meteo 29 iulie 2022 VINERI
Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, cu disconfort termic ridicat, indice temperatură-umezeală (ITU) care să depășească 80 de unități și pe alocuri caniculă, în regiunile vestice și sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales după-amiaza și în prima parte a nopții, în zonele de deal și de munte și pe alocuri în restul teritoriului, în special în jumătatea de nord a acestuia. Aversele vor avea și caracter torențial și pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de peste 25…35 l/mp. Izolat vor fi vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade.

București. Vremea se va menține călduroasă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Citeşte şi: Alerte meteo COD PORTOCALIU şi GALBEN de furtuni în mai multe judeţe şi în Bucureşti. Nu scăpăm nici de caniculă

Prognoza meteo SAMBATA

Disconfortul termic va fi ridicat în cea mai mare parte a țării, indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități, iar în vest și sud local va fi caniculă. În special după orele prânzului instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor și vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Local cantitățile de apă vor fi însemnate. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde astfel de manifestări vor fi pe arii restrânse și cu o probabilitate de apariție mai mare noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade, mai mari pe litoral, până spre 24 de grade.

București. Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să depășească pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, apoi înnorările se vor accentua, iar în a doua parte a nopții va crește probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului). Temperatura maximă va fi de 35…37 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo 25 iulie – 7 august. Valul de caldură se intensifică, dar va ploua aproape în fiecare zi

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în scădere, totuși în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține ridicat și pe alocuri va fi caniculă. În nordul, centrul, estul și sud-estul țării vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe arii restrânse grindină. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 35 de grade, iar cele minime, în general, între 11 și 21 de grade.

București. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

 

Prognoza meteo LUNI
Valorile termice vor continua să scadă în cea mai mare parte a teritoriului, iar vremea va deveni normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de est a țării, unde mai ales ziua, pe alocuri vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 și 31 de grade, iar cele minime între 8 și 20 de grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei.

București. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.