Prognoza meteo 3 aprilie 2024. Temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această dată

Valorile termice se vor situa ușor peste cele normale în această perioadă din an în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, cu valori mai scăzute atât ziua, cât și noaptea, în depresiunile din estul Transilvaniei.

02 apr. 2024, 14:01
Prognoza meteo 3 aprilie 2024. Temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această dată

Prognoza meteo 3 aprilie 2024, la noapte, în țară

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse va ploua, în general slab cantitativ, în zonele montane și submontane din Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Moldova. La altitudini în general de peste 1600 m, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va slăbi treptat în intensitate, dar în primele ore va mai avea ușoare intensificări în zona înaltă în special a Carpaților Orientali (rafale în general de 80…90 km/h), dar pe arii restrânse și în estul teriroriului, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile minime se vor situa în general între 2 și 10 grade.

Prognoza meteo 3 aprilie 2024, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…9 grade.

Prognoza meteo 3 aprilie 2024, miercuri, în țară

Valorile termice se vor situa ușor peste cele normale în această perioadă din an în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 11 grade, cu valori mai scăzute atât ziua, cât și noaptea, în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi temporar noros și va ploua local, ziua în zonele montane și submontane, iar noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, iar în restul teritoriului ploi slabe se vor semnala izolat; vor fi mai ales averse, pe arii restrânse vor fi posibile descărcări electrice, iar la altitudini foarte mari la munte vor fi și precipitații mixte. Vântul va fi în diminuare față de intervalul precedent, totuși va mai avea intensificări ziua la munte, în special în Carpații Orientali, cu rafale de 70…90 km/h, dar local în nord, nord-est și centru și pe suprafețe mici, trecător, și în restul țării, cu viteze în general de 45…50 km/h.

Citește și Cum va fi vremea în minivacanţa de la începutul lunii mai. Actualizare în timp real de la AccuWeather

Prognoza meteo 3 aprilie 2024, miercuri, în București

Valorile termice diurne vor continua să scadă ușor, dar vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii aprilie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla moderat ziua și slab în timpul nopții. Temperatura maximă se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimă va fi de 6…9 grade.

Prognoza meteo 3 aprilie 2024, joi, în țară

Valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei în nord-vestul și în centrul țării și se vor situa peste cele specifice în prima decadă a lunii aprilie în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade. Cerul va avea înnorări în nord-vest și centru, iar în celelalte regiuni acestea vor fi temporare. Va ploua în Crișana, Maramureș, local în Banat, Transilvania și izolat în rest. În zona montană înaltă se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu ușoare intensificări, îndeosebi la altitudini mari la munte, precum și în sud-vest și centru. În cursul nopții, izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 3 aprilie 2024, joi, în București

Valorile termice se vor situa în continuare peste cele specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros și vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

Citește și Alertă de fenomene meteo severe după zile cu 30 de grade. Cod galben și portocaliu de vânt puternic și vijelii