Prognoza meteo 3 august. Valorile termice se vor pondera, dar nu scăpăm de caniculă. De joi ploile şi vijeliile cuprind aproape întreaga ţară

Vremea se menţine călduroasă, caniculară în sud unde se vor atinge temperaturi maxime de până la 35 - 36 de grade celsius la umbră. Dacă până acum au fost perioade de instabilitate atmosferică în Transilvania şi zonele montane, de joi ploile se extind în majoritatea regiunilor. Vor fi frecvente descărcări electrice, averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

02 aug. 2021, 15:48
Prognoza meteo 3 august. Valorile termice se vor pondera, dar nu scăpăm de caniculă. De joi ploile şi vijeliile cuprind aproape întreaga ţară

Prognoza meteo 3 august. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări, și vor fi intensificări ale vântului ce mai pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice, averse și posibil grindină, mai ales la începutul intervalului, local în regiunile estice și pe arii restrânse la munte, în centrul și sud-estul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiuni şi 25 de grade pe litoral.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

Citeşte şi: MAE a emis o atenţionare de călătorie în Bulgaria. COD ROŞU de caniculă

Prognoza meteo 3 august – MARTI

Valorile termice se vor pondera şi în regiunile sudice și sud-estice, astfel că doar local va mai fi disconfort termic relativ ridicat, iar în Lunca Dunării și caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 35 de grade. Cerul va fi variabil și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină, local la munte, în Moldova, în Muntenia și pe suprafețe mici în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

BUCUREȘTI Valorile termice vor fi semnificativ mai scăzute decât în zilele precedente, dar disconfortul termic se va menţine relativ ridicat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, seara și din nou posibil spre sfârșitul intervalului. Vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Citeşte şi: Alertă meteo COD PORTOCALIU. Temperaturi la 42 de grade la umbră, dar şi ploi şi vijelii puternice

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va fi călduroasă în regiunile vestice, sudice și pe suprafețe mici în restul teritoriului, iar în Oltenia și în sud vestul Munteniei, pe alocuri, va fi caniculă; disconfortul termic va fi ridicat în sud și sud-est. Cerul va fi variabil, dar, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină local în jumătatea de est a țării și la munte și izolat în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 36 de grade, iar cele minime între 13 și 23 de grade, ușor mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi în continuare ridicat. Cerul va fi variabil, iar în cursul zilei vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Prognoza meteo JOI

Vremea va deveni călduroasă în toată ţara, în sud-sud-vest va fi caniculă, iar disconfortul termic se va accentua în majoritatea zonelor, însă va creşte şi gradul de instabilitate atmosferică. Începând dinspre sud-vest şi cuprinzând treptat cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu înnorări accentuate, frecvente descărcări electrice, averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi, cu probabilitate mai mare în vestul şi în nordul teritoriului şi la munte, cantităţile de apă vor fi local însemnate. În Dobrogea, fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile doar izolat, în cursul nopţii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 și 37 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade.

BUCUREȘTI Vremea va deveni caniculară, disconfortul termic se va accentua, dar va creşte şi gradul de instabilitate atmosferică. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în orele serii şi noaptea când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 36 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade.

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor scădea semnificativ în toată ţara. Cerul va fi temporar noros şi pe arii relativ extinse (exceptând partea de sud-vest a teritoriului) se vor semnala averse şi local descărcări electrice. Fenomenele vor fi mai intense în regiunile estice şi sud-estice unde vor fi posibile vijelii şi grindină. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va fi moderat, cu intensificări temporare în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 și 31 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

BUCUREȘTI Valorile termice vor scădea semnificativ, iar din orele după-amiezii instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporare, averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.