Prognoza meteo 3 iunie 2022. Vreme călduroasă şi disconfort termic ridicat, în special în sudul ţării. Spre seară revin furtunile

Vremea va continua să se încălzească în România. Termometrele vor indica vineri temperaturi maxime între între 26 şi 32 de grade, la umbră. Însă temperaturile resimţite la amiază vor fi mult mai ridicate. Meteorologii anunţă că în sud-est indicele temperatură - umezeală (ITU) se va apropia și izolat va putea atinge pragul critic de 80 de unități.

02 iun. 2022, 15:57
Prognoza meteo 3 iunie 2022. Vreme călduroasă şi disconfort termic ridicat, în special în sudul ţării. Spre seară revin furtunile

Prognoza meteo 3 iunie 2022. La noapte, în nordul și nord-estul Moldovei precum și în zona Carpaților Orientali temporar înnorările vor fi accentuate și mai ales în primele ore ale intervalului, pe arii în general restrânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 21 de grade. Spre dimineață, izolat se va semnala ceață.

București. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo 3 iunie 2022 VINERI

Vremea va fi călduroasă după-amiaza local în zonele de câmpie, iar în extremitatea de sud-est indicele temperatură – umezeală (ITU) se va apropia și izolat va putea atinge pragul critic de 80 de unități. În sud-vestul țării și la munte îndeosebi din a doua parte a zilei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor, local averse torențiale, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, ploi de scurtă durată se vor semnala doar izolat, iar vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare ziua, local în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 32 de grade, iar cele minime între 9 și 21 de grade, potrivit ANM.

București. Vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul valorii de 31 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade.

Citeşte şi: Temperaturi ridicate în București. ANM anunţă disconfort termic, aproape de pragul critic

Prognoza meteo SAMBATA
În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele montane și submontane vremea va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi din a doua parte a zilei prin accentuarea înnorărilor și perioade în care se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, vremea va fi caldă, local călduroasă după-amiaza, cerul va fi variabil, vântul va sufla slab și moderat, iar ploi de scurtă durată vor fi pe alocuri în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade, iar cele minime între 12 și 20 de grade.

București. Vremea se va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31… 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea va fi în general instabilă în jumătatea estică a țării, la deal și la munte, unde temporar înnorările vor fi accentuate și pe arii extinse vor fi averse torenţiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe spaţii restrânse şi la intensitate mai redusă. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului, ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea în cele estice, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 32 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade.

București. Vremea va fi în continuare călduroasă, însă gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special spre seară când vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo de fenomene severe. Cod galben de furtuni violente în jumătate de ţară. Disconfort termic ridicat în Bucureşti

Prognoza meteo LUNI

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în est, sud-est și la munte unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări îndeosebi în prima parte a intervalului în estul teritoriului și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, ușor mai mici pe litoral, iar cele minime se vor încadra între 7 și 17 grade.

București. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.