Temperaturi ridicate în București. ANM anunţă disconfort termic, aproape de pragul critic

Meteorologii anunţă vreme călduroasă în Bucureşti. Termometrele vor indica până la 32 de grade la umbră, însă temperatura resimtiţă va fi mult mai mare, mai ales la soare. Tocmai de aceea, meteorologii ANM trag un semnal de alarmă, anunţând disconfort termic aproape de pragul critic.

02 iun. 2022, 11:29
Temperaturi ridicate în București. ANM anunţă disconfort termic, aproape de pragul critic

Meteorologii ANM au transmis joi prognoza specială pentru Municipiul Bucureşti. ANM anunţă că vremea va deveni călduroasă după-amiaza când și indicele temperatură umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități.

„Vremea va deveni călduroasă după-amiaza când și indicele temperatură umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiaza, însă probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade”, a transmis ANM.

Citeşte şi: Alertă meteo de fenomene severe. Cod galben de furtuni violente în jumătate de ţară

La ora 11 în Bucureşti se înregistrau 26 – 27 de grade Celsius la umbră, potrivit ANM. Temperatura resimţită era însă de 32 – 34 de grade.

Şi vineri, 3 iunie, meteorologii anunţă vreme călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade în Bucureşti. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.