Prognoza meteo 3 iunie. Temperaturile încep să crească, dar nu scăpăm de ploi

Vremea începe să se încălzească după zilele răcoroase şi ploiase. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade. În sud-estul țării cerul va fi mai mult noros și pe parcursul zilei va mai ploua.

02 iun. 2021, 15:31
Prognoza meteo 3 iunie. Temperaturile încep să crească, dar nu scăpăm de ploi

Prognoza meteo 3 iunie. La noapte, în regiunile estice și sud-estice cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse va ploua. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare și doar izolat se vor semnala ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în centrul țării. În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, pe suprafețe mici, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, Carpații Orientali și Meridionali, cu rafale mai mari în zona montană înaltă și pe litoral, unde se vor depăși 60…70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade. Izolat se va semnala ceață.

În București cerul va fi temporar noros și vor mai fi condiții, cu precădere spre finalul intervalului, pentru ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 8…11 grade.

Citeşte şi: ANM, estimări cu privire la norul toxic produs după incendiul de lângă Ploieşti

 

Prognoza meteo 3 iunie JOI

Vremea se va încălzi ușor, dar mai ales dimineața și noaptea se va menține răcoroasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade. În extremitatea de sud-est a țării cerul va fi mai mult noros și pe parcursul zilei va mai ploua. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare, iar ploi de scurtă durată, posibil însoțite de descărcări electrice, vor fi pe arii restrânse, în special la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, unde la rafală se vor atinge viteze în general între 45 și 55 km/h, dar și la munte, cu precădere la altitudini mari în Carpații Orientali și Meridionali, unde vitezele vor depăși 70…80 km/h. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

București. Valorile termice vor crește ușor față de intervalul anterior, dar vor caracteriza în continuare o vreme răcoroasă. Cerul va fi temporar noros și doar trecător vor mai fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo de vreme răcoroasă cu ploi şi intensificări ale vântului până joi

Prognoza meteo VINERI

Vremea va continua să se încălzească ușor în cea mai mare parte a țării, dar valorile termice vor fi în continuare sub media climatologică specifică datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice, cu precădere după-amiaza și seara, la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în zona montană înaltă şi pe alocuri în Moldova, estul Munteniei şi Dobrogea, unde la rafală vor fi viteze în general de 40…50 km/h. În orele dimineţilor, izolat se va forma ceaţă.

București. Valorile termice vor continua să crească ușor. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar după-amiaza vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

 

Prognoza meteo  SAMBATA

Vremea va fi răcoroasă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-vestice unde valorile termice se vor situa în jurul celor obişnuite perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 grade în depresiunile intramontane şi 16 grade în Dealurile de Vest. Local în sud şi în centru, precum şi în zonele montane şi submontane, temporar înnorările vor fi accentuate, se vor semnala averse moderate cantitativ (izolat peste 10…15 l/mp) şi descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi parţial noros şi doar pe spaţii mici vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în zona montană înaltă şi trecător în regiunile estice. În orele dimineţilor, izolat se va forma ceaţă.

București. Vremea va fi răcoroasă și ușor instabilă. Cerul va avea temporar înnorări accentuate şi, cu probabilitate mai mare în orele amiezii, vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Valorile termice vor creşte uşor în toată ţara şi se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei; astfel cele maxime se vor încadra între 20 și 29 de grade, iar minimele între 6 și 16 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, însoţite şi de descărcări electrice în zonele montane şi submontane, pe alocuri în sudul, centrul şi nord-vestul teritoriului şi izolat în rest. Vor fi condiţii de grindină şi pe spaţii mici, îndeosebi la munte, vor fi posibile cantităţi de apă de peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu intensificări de scurtă durată asociate averselor.

București. Valorile termice se vor apropia de normele climatologice specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.