PROGNOZA METEO 3 noiembrie. Vremea se încălzeşte anormal de mult, temperaturile urcă până la 24 de grade

Vremea se încălzeşte de la o zi la alta, iar dacă maximele de miercuri vor fi de 20 de grade Celsius, vineri vom avea maxime de 24 de grade, cu 21 în Capitală.

02 nov. 2021, 15:46
PROGNOZA METEO 3 noiembrie. Vremea se încălzeşte anormal de mult, temperaturile urcă până la 24 de grade

PROGNOZA METEO 3 noiembrie. Miercuri, valorile termice vor fi în creștere și se vor situa ușor peste cele normale pentru începutul lunii noiembrie în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară și noaptea în vestul și nord-vestul teritoriului, precum și în Carpații Orientali și Meridionali, unde aria ploilor se va extinde treptat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, în Banat, cu viteze de peste 60…70 km/h în sudul regiunii, iar pe arii restrânse și la intensități mai mici și în Crișana, Maramureș, Transilvania și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 3 și 13 grade. Se va semnala ceață, posibil asociată cu burniță, la începutul zilei și noaptea, izolat îndeosebi în estul și sudul teritoriului.

Şi la Bucureşti, miercuri, valorile termice vor fi în creștere, astfel încăt se vor situa ușor peste cele normale pentru începutul lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, dar dimineața și noaptea va fi ceață sau nebulozitate de nivel jos. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

Joi, valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, în zonele de deal și de munte și local în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 14 grade. În vestul și nord-vestul țării vor fi înnorări temporar accentuate, iar spre seară și noaptea se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice, iar canitățile de apă vor fi pe alocuri însemnate. În celelalte zone cerul va fi variabil, însă în prima parte a zilei și pe parcursul nopții, îndeosebi în sud-sud est, pe arii restrânse va fi ceață sau nebulozitate stratiformă. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze mari pe creste, în vest, iar trecător și cu intensitate mai mică și în centru și est.

Şi la Bucureşti, joi, valorile termice vor continua să crească, iar vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. La începutul zilei și noaptea vor fi condiții pentru ceață sau nebulozitate joasă, dar în restul timpului cerul va fi variabil spre senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

Citeşte şi Un val de aer polar va lovi România. Când se schimbă vremea

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea va fi deosebit de caldă în centrul, sudul și estul țării, însă în vest și nord-vest valorile termice vor marca o scădere semnificativă față de intervalul precedent. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 12 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade. Pe parcursul zilei, în vestul, nord-vestul și nordul țării, iar seara și noaptea și în sud-vest și centru vor fi înnorări și pe arii relativ extinse va ploua. Ploile vor avea și caracter de aversă și izolat pot fi cantități de apă mai însemnate. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, însă în prima parte a zilei și noaptea, în zonele joase, îndeosebi din sud și est, va fi ceață sau nebulozitate stratiformă, iar cu totul izolat și burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și temporar și în estul teritoriului.

La Bucureşti, vineri, vremea va fi în continuare deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, însă dimineața și noaptea se mențin condițiile pentru ceață sau nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade, transmite ANM.

Citeşte şi PROGNOZA NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2021. Un ciclon loveşte România, veşti proaste de Sărbătorile de iarnă