Prognoza meteo 30 decembrie. Temperaturi ridicate la final de an. Unde vor fi posibile ploi

Vremea se menține caldă și în penultima zi din decembrie 2023. În regiunile intracarpatice precum și la munte cerul va fi temporar noros și pe alocuri, trecător va ploua slab. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 13 grade.

29 dec. 2023, 15:37
Prognoza meteo 30 decembrie. Temperaturi ridicate la final de an. Unde vor fi posibile ploi

Prognoza meteo 30 decembrie. La noapte, în vest și nord-vest, cerul se va înnora treptat din a doua parte a nopții când cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin, dar spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse vor fi nori de nivel jos sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între -5 și 5 grade.

BUCUREȘTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

 

Prognoza meteo 30 decembrie SAMBATA

Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice datei. În regiunile intracarpatice precum și la munte cerul va fi temporar noros și pe alocuri, trecător va ploua slab. În restul zonelor, cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, dar cu nebulozitate joasă și ceață, pe arii restrânse dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, cu precădere la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 13 grade, iar cele minime se vor situa între -4 și 5 grade.

BUCUREȘTI. Vremea va fi predominant frumoasă, iar regimul termic caracterizat în continuare de valori peste cele normale. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatură maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi nori de nivel jos sau ceață.

Citește și: Expert ANM, despre anomaliile din ultimele zile. Cum va fi vremea în țară de Revelion

 

Prognoza meteo DUMINICA
Regimul termic va fi caracterizat de valori, în special diurne cu mult mai mari decât cele climatologic specifice finalului lunii decembrie. În regiunile extracarpatice pe arii restrânse dimineața, și local noaptea va fi nebulozitate joasă și ceață, în timp ce în restul intervalului dar și al zonelor cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile intramontane și 7 grade pe litoral.

BUCUREȘTI. Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit la finalul lunii decembrie, în special în orele amiezii când temperatura maximă va atinge 10…11 grade. Dimineața și în a doua parte a nopții, vor fi nori joși și ceață, iar în restul timpului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad, mai scăzută în zona periurbană, spre -2 grade.

Citește și: Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo pentru luna ianuarie. Când și unde va ninge

 

Prognoza meteo LUNI

Valorile termice se vor menține peste normele perioadei. În regiunile intracarpatice vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului, iar începând din orele serii ploile se vor extinde treptat. La munte, la altitudini mari, în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni vor fi precipitații mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă și ceață local dimineața și pe arii restrânse noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, iar la viteze mai mici și în nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade.

BUCUREȘTI. Valorile termice se vor menține peste cele normale în această perioadă din an, astfel că maxima va fi de 9…10 grade, iar minima de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă și ceață dimineața și în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab până la moderat.

 

Prognoza meteo MARTI

Cerul va fi temporar noros și cu precădere în vest, centru și nord izolat vor fi ploi slabe, iar la munte, la altitudini mari în nordul Carpaților Orientali precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în zona montană, în special la altitudini mari în Carpații Orientali și Occidentali, iar la viteze mai mici și în nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime între -3 și 8 grade. Dimineața, pe arii restrânse în zonele joase de relief din sud și est va fi ceață.

BUCUREȘTI. Valorile termice vor fi în continuare mai mari decât cele normale, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă și ceață dimineața, iar vântul va sufla slab și moderat.