Prognoza meteo 30 martie. Temperaturi de vară, apoi ploi. La munte se anunţă precipitaţii mixte

Vremea se menţine deosebit de caldă pentru această perioadă. Miercuri temperaturile vor urca până la 25 de grade Celsius. Spre seară cerul se va înnora şi apar ploile. Joi, ploile vor cuprinde mare parte din ţară, iar la munte vor fi precipitaţii mixte.

29 mart. 2022, 14:44
Prognoza meteo 30 martie. Temperaturi de vară, apoi ploi. La munte se anunţă precipitaţii mixte

Prognoza meteo 30 martie. La noapte, cerul va fi variabil, mai mult senin în sud, dar cu unele înnorãri în extremitatea de nord a ţãrii, unde cu totul izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane. Temperaturile minime se vor încadra între -3…-2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 9…10 grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. Noaptea se va produce brumã, cu totul izolat în centrul ţãrii.
BUCURESTI. Cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 4…7 grade.

Prognoza meteo 30 martie MIERCURI

TARA
Vremea va fi caldã, local chiar deosebit de caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil în est, sud-est şi parţial în centru, dar se va înnora treptat în celelalte regiuni, unde pe arii relativ restrânse va ploua. Pe crestele montane foarte înalte se vor semnala şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la altitudini mari, cu rafale de peste 60…70 km/h, iar pe parcursul zilei, pe areale mai mici şi în nord-vest, centru şi sud-est, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în marea lor majoritate, între 15 şi 25 de grade, iar cele minime între 2 şi 11 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali.
BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã perioadã, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 7…10 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei şi în general slab noaptea.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni. Luna aprilie începe cu zile reci

Prognoza meteo JOI

TARA
Vor fi înnorãri temporar accentuate în jumãtatea de vest a teritoriului unde, mai ales dupã orele amiezii, pe arii relativ extinse va ploua, iar pe alocuri se vor cumula cantitãţi de apã însemnate. În celelalte zone cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi ploi pe arii restrânse, în general slabe cantitativ. Acestea vor avea mai ales caracter de aversã şi izolat vor fi posibile descãrcãri electrice. La munte, precipitaţiile preponderent lichide şi temperaturile ridicate vor determina topirea stratului de zãpadã. Vântul va avea intensificãri pe creste, cu rafale de peste 80…90 km/h, iar local şi în celelalte zone, cu viteze de pânã la 50…70 km/h. Temperaturile maxime vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldã în est şi sud-est, dar vor marca o scãdere în rest şi se vor încadra, în general, între 14 şi 24 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade.
BUCURESTI
Valorile termice vor fi în continuare cu mult mai ridicate decât în mod caracteristic acestei date. Cerul va avea înnorãri şi vor fi condiţii ca trecãtor sã plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu uşoare intensificãri. Temperatura maximã va fi în jur de 23 de grade, iar cea minimã de 9…12 grade.

 

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea va fi în general instabilã. Va ploua în cea mai mare parte a ţãrii, iar pe arii restrânse se vor cumula cantitãţi de apã însemnate, cu o probabilitate mai mare în jumãtatea vesticã. Cu precãdere în sud, centru şi est se vor semnala şi descãrcãri electrice. În cursul nopţii, la altitudini mari, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri pe creste, iar local şi cu viteze mai mici şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 şi 25 de grade, iar cele minime între 3 şi 12 grade.
BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de caldã, dar din orele dupã-amiezii va deveni în general instabilã, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul a 24 de grade, iar cea minimã va fi de 9…11 grade.

Citeşte şi: Norul toxic de monoxid de carbon format în Ucraina nu ajunge în România în zilele următoare

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea se va rãci în toatã ţara. Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii sub formã de ploaie, dar cu transformare în lapoviţã şi ninsoare, la început în zonele montane, apoi, pe arii mai restrânse, cu precãdere în jumãtatea nordicã a teritoriului. Izolat pot fi cantitãţi de apã mai însemnate şi descãrcãri electrice. Vântul va avea local şi temporar intensificãri. Temperaturile maxime se vor încadra de la 5…7 grade în regiunile nordice, pânã la 20…22 de grade în cele din extremitatea de sud-est; minimele termice vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade.
BUCURESTI
Valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 19…21 de grade, iar cea minimã de 6…7 grade.

Prognoza meteo actualizata pentru APRILIE 2022

Săptămâna 28.03.2022 – 04.04.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 04.04.2022 – 11.04.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale, local excedentare la munte.

Săptămâna 11.04.2022 – 18.04.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 18.04.2022 – 25.04.2022

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toată țara.