Prognoza meteo 31 ianuarie. Vreme geroasă în următoarele zile. Unde va mai ninge

Vremea se răcește, meteorologii anunțând temperaturi sub pragul de îngheț, inclusiv la București. Marți, se vor semnala precipitații în majoritatea zonelor. La munte va ninge în continuare și se va depune strat de zăpadă.

30 ian. 2023, 16:12
Prognoza meteo 31 ianuarie. Vreme geroasă în următoarele zile. Unde va mai ninge

Prognoza meteo 31 ianuarie. La noapte, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane și submontane cerul va fi noros și temporar va ninge. Pe arii în general restrânse, în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, cantitățile de precipitații vor fi însemnate (în general de 10…15 l/mp). În restul țării, înnorările vor fi temporare și doar pe alocuri, trecător, se vor semnala ninsori slabe sau fulguieli. Vântul se va intensifica la munte, iar la altitudini mari va sufla cu peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada, iar în rest va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe arii restrânse în nord-vestul, centrul și sud-vestul teritoriului. Temperaturile minime se vor situa între -8 și 0 grade.

București. Cerul va fi temporar noros, iar trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -4…-3 grade.

Citește și: Ger la început de februarie. Unde va continua să ningă / Prognoza meteo pentru intervalul 30 ianuarie – 12 februarie

 

Prognoza meteo 31 ianuarie MARTI

În regiunile vestice, nordice și centrale vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului și temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în Transilvania și în Maramureș și mixte în rest. În zona Carpaților Meridionali, pe arii restrânse, cantitățile de precipitații vor fi însemnate (se vor acumula în general 10…15 l/mp). În restul regiunilor, înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile slabe cantitativ, mixte, se vor semnala pe suprafețe mici în sud-est. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari în masivele sudice, unde la rafală vor fi viteze de peste 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar ziua, local, dar la viteze în general de 45…55 km/h, în sud-vest, centru și în nord. Valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale în majoritatea zonelor, cu maxime ce se vor încadra între -1 și 8 grade și minime între -8 și 0 grade. Noaptea, pe suprafețe mici, va fi ceață.

București. Cerul va fi variabil, iar îndeosebi la începutul intervalului, trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, ușor mai mare decât cea climatologic specifică datei va fi de 5…6 grade, iar cea minimă va fi de -6…-5 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească spre valori în jurul a -8 grade.

Citește și: Prognoza meteo. Vine urgia după ciclonul polar, se anunţă temperaturi siberiene de mâine

 

Prognoza meteo MIERCURI
În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros, iar local și temporar vor fi precipitații. La munte, în Maramureș și în Transilvania va ninge, iar în Banat și Crișana, precum și în zonele submontane ale acestor regiuni, se vor semnala ploi, iar trecător lapoviță și ninsoare, condiții în care, pe arii restrânse, vor fi depuneri de polei. În nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, cantitățile de precipitații local vor fi însemnate (în general de 15…20 l/mp). În restul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe alocuri precipitații slabe, mixte, în Moldova. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, dar local, în prima parte a intervalului, și în zonele joase de relief din vest, sud-vest, centru și nord-est, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperatura aerului va avea valori peste cele climatologic specifice perioadei în majoritatea regiunilor, cu maxime ce se vor încadra între -1 și 8 grade, ușor mai ridicate în sudul Olteniei, și minime în general între -6 și 0 grade. Pe spații mici, dimineața și noaptea va fi ceață.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă, în continuare ușor mai mare decât cea normală datei va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade. Vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo JOI
Cerul va avea înnorări în vest, centru și nord, unde temporar vor fi precipitații. În Maramureș și la munte va ninge, în Transilvania vor fi predominant ninsori, iar în Banat și Crișana mai ales ploi. Pe arii restrânse cantitățile de precipitații vor fi însemnate la munte, cu precădere în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în sud-est, unde pe arii restrânse vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță, care vor determina depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari la munte unde va viscoli ninsoarea și spulbera zăpada, iar pe arii restrânse, dar la viteze mult mai mici, ziua în sud-vest, nord-vest și în centru. Temperaturile maxime, peste cele climatologic specifice perioadei în cea mai mare parte a țării, se vor încadra între 0 și 8 grade, mai ridicate în sudul țării, până în jurul a 10 grade; minimele termice vor fi cuprinse în general între -7 și 0 grade. Pe spații mici va fi ceață.

București. Vremea se va încălzi ușor față de zilele anterioare, astfel că maxima va fi de 7…8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -4…-3 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo VINERI
Cerul va avea înnorări în jumătatea nordică a țării, unde local va ninge. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros și doar pe alocuri, trecător, vor fi ploi slabe și lapoviță. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar local dar la intensități mai mici, în sud-vest, nord-vest, centru și în est. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 5 grade, mai mari în sudul țării spre 6…8 grade, iar cele minime în general între -9 și -4 grade.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, comparabilă cu cea din ziua anterioară se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -4…-3 grade.