Prognoza meteo 4 aprilie 2023. Vremea se răcește în întreaga țară. Revin ploile și ninsorile

Luna aprilie a venit cu temperaturi foarte scăzute pentru această perioadă. Marți, vremea va fi închisă în întreaga țară, iar temperaturile vor scădea destul de mult în termometre.

03 apr. 2023, 15:34
Prognoza meteo 4 aprilie 2023. Vremea se răcește în întreaga țară. Revin ploile și ninsorile
Prognoza meteo 4 aprilie 2023. Vremea se răcește în întreaga țară. revin ploile și ninsorile

Prognoza meteo 4 aprilie 2023. Mai mult, ploile vor acoperi mare parte din teritoriu, iar la munte se va depune un strat consistent de zăpadă.

Citește și Prognoza meteo aprilie 2023. Cum va fi vremea de Florii și de Paște în România

Prognoza meteo 4 aprilie 2023

În Țară

Vremea va fi închisă și se va răci accentuat în toată țara, devenind deosebit de rece pentru această dată. Temporar vor fi precipitații în toate regiunile. Acestea vor fi sub formă de ploaie în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, mixte (lapoviță, ninsoare și ploaie) în Moldova, Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania și ninsori la munte, unde la altitudini mai mari de 1400 m în Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, vor fi abundente, se va depune strat de zăpadă consistent și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută. Cantitățile de apă vor mai depăși 20…30 l/mp în special în sud-vest, centru și est. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, dar mai ales în Muntenia, în sudul Olteniei și al Moldovei unde vitezele la rafală vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h. Temperaturile maxime (în general cu 8…12 grade sub mediile multianuale) vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, cu valori mai ridicate în extremitatea sudică, până spre 11…12 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 7 grade. Izolat se forma ceață.

București

Vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Temporar va mai ploua moderat cantitativ. Vântul va avea intensificări, îndeosebi pe parcursul zilei, când la rafală se vor atinge 55…65 km/h, apoi va mai slăbi în intensitate. Temperatura maximă (cu 10 grade sub media multianuală) se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

MIERCURI
În Țară

Vremea se va menține închisă și deosebit de rece pentru această perioadă din an. Temporar se vor semnala precipitații -pe alocuri moderate cantitativ- în jumătatea de nord-est și local în restul țării. În Dobrogea va ploua, în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile, iar în celelalte regiuni precipitațiile vor fi mixte (predominant ninsori ziua în Moldova, iar noaptea în Transilvania și Maramureș). La munte va ninge. Vântul va avea intensificări locale în regiunile estice și sud-estice, în extremitatea de sud-vest și pe crestele montane și izolat, cu viteze mai mici, în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, ușor mai ridicate în dealurile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 4 grade. Izolat se va forma ceață.

București

Vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru această perioadă din an. Va ploua în mare parte din interval, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Citește și Vortexul polar readuce iarna. Directorul ANM: „Este ciclon, vor fi ninsori în multe zone ale ţării”. Strat de zăpadă de 15 cm