Prognoza meteo aprilie 2023. Cum va fi vremea de Florii și de Paște în România

Vremea ne joacă feste în ultima perioadă. Deși în calendare a venit de mult timp primăvara, în termometre temperaturile ne duc cu gândul la un început de toamnă.

03 apr. 2023, 08:52
Prognoza meteo aprilie 2023. Cum va fi vremea de Florii și de Paște în România
Prognoza meteo aprilie 2023. Cum va fi vremea de Florii și de Paște în România

Cum va fi vremea de Florii și de Paște în România. Meteorologii de la Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru primăvara 2023 în întreaga țară.

Citește și Vortexul polar readuce iarna. Directorul ANM: „Este ciclon, vor fi ninsori în multe zone ale ţării”. Strat de zăpadă de 15 cm

Cum va fi vremea de Florii și de Paște în România

Conform prognozei meteo Accuweather, în aprilie, în principalele orașe din țară, vor fi maxime de 20 de grade, dar şi minime care se vor situa aproape de limita îngheţului.

În această perioadă, în Arad, maximele vor ajunge la 22 de grade, însă meteorologii avertizează că vor fi şi ploi.

De Paște vremea va fi destul de frumoasă, iar termometrele vor indica temperaturi de 15-16 grade.

Luna aprilie va fi una destul de rece în Brașov, maximele nu vor depăși temperaturile de 16 grade, iar minimele vor indica temperaturi cu minus. Însă, meteorologii spun că vor fi și zile cu soare.

Totodată, meteorologii spun că de Florii vremea ca fi destul de înnorată, iar în termometre vor indica o temperatură maximă de 14 grade.

Cei care pleacă la munte de Paştele trebuie să își ia cu ei haine destul de groase  pentru că maximele se vor situa în jur de 10-12 grade maxime, iar minimele vor fi de 0 grade.

În București vremea va fi destul de caldă, temperaturile maxime vor fi de 20 de grade, iar minimele vor trece de 2 grade. În luna aprilie, bucureștenii nu vor scăpa de nori și ploaie.

De asemenea, luna aprilie va fi una destul de caldă și în Cluj, cu maxime de 18-19 grade şi minime la limita îngheţului.

Cu toate acestea, la Constanța, vremea va fi ceva mai rece cu temperaturi de 15-16 grade, maxima lunii, şi minime de 3 grade.  Cei care vor să petreacă Paştele la malul mării trebuie să ştie că nu vor fi mai mult de 11 grade şi o vreme noroasă.

La Iaşi, maxima lunii va atinge 20 de grade şi în general, va fi o vreme caldă în aprilie, cu mult soare, dar şi nori. Minimele lunii ajung, totuşi, la limita îngheţului.

Potrivit prognozei meteo Accuweather, vremea va fi destul de mohorâtă în Suceava, cu maxime de 16 grade și minime cu minus, zile mohorâte şi sunt prognozate şi ninsori.

În schimb, în Timişoara, maximele vor fi de 20-21 de grade, iar minimele de 0 în termometre.

Citește și Prognoza meteo 3 aprilie. Ciclonul Mathis ajunge în România. Ninsori și temperaturi de îngheț în mijlocul primăverii