PROGNOZA METEO 4 AUGUST. Temperaturi ridicate, dar şi ploi, vijelii şi căderi de grindină

PROGNOZA METEO 4 AUGUST. Meteorologii anunţă că vremea se menţine calduroasă şi în a doua zi a săptămânii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 de grade în Dealurile de Vest. În vestul ţării, vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În Bucureşti, temperatura maximă va fi de 33 de grade.

RomaniaTV.net
03 aug. 2020, 11:26
PROGNOZA METEO 4 AUGUST. Temperaturi ridicate, dar şi ploi, vijelii şi căderi de grindină

PROGNOZA METEO MARTI

Vremea va fi călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a zonelor de câmpie și de podiș, iar în regiunile vestice disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând să atingă, pe arii restrânse, pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, după-amiaza în zona Munților Apuseni, iar seara și noaptea în regiunile vestice, unde vor fi averse, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, dar mai ales în Banat și în zona Carpaților Meridionali, unde ziua se vor atinge viteze la rafală de 55…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 34 de grade, iar cele minime între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 de grade în Dealurile de Vest.

București

Vremea va fi frumoasă, dar călduroasă după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru prima jumătate din august. Temperaturi insuportabile, dar şi furtuni puternice în următoarele zile 

 

PROGNOZA METEO MIERCURI

În regiunile vestice vremea se va răcori față de ziua precedentă, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, local averse, descărcări electrice, posibil grindină și cantități însemnate. În restul teritoriului vremea va fi predominant frumoasă, dar local călduroasă după-amiaza, cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare de apariție în zona montană. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în jumătatea de sud a țării și la munte, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până spre 8 grade.

București

Vremea se va menține frumoasă și călduroasă după-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.

 

PROGNOZA METEO JOI

Vremea va fi călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a zonelor de câmpie și de podiș, iar în sud-est va deveni pe suprafețe mici caniculară. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în extremitatea de vest și sud-vest a țării, unde cu totul izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va avea temporar intensificări, mai ales pe parcursul zilei, cu viteze mai mari în sud-est și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime, în general, între 11 și 22 de grade.

București

Vremea va fi călduroasă la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea temporar intensificări, mai ales pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

 

PROGNOZA METEO VINERI

Vremea se va menține călduroasă după-amiaza în cea mai mare parte a țării, iar pe suprafețe mici caniculară în sud-est și est. Cerul va fi variabil, însă după orele prânzului va crește gradul de instabilitate atmosferică în regiunile sud-vestice precum și în zonele montane, unde vor fi înnorări și local averse, însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea temporar intensificări în jumătatea de sud-est și la munte, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 11 și 24 de grade.

București

Vremea va deveni caniculară la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea temporar intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade.