Prognoza meteo 4 decembrie. Ninsori la munte, ploaie în sud. Termometrele nu vor indica mai mult de 7 grade

Iarna și-a intrat în drepturi la munte. A nins și temperaturile au scăzut simțitor, iar drumarii au scos pe teren utilajele și au împrăștiat material antiderapant. Sâmbătă, vremea se răceşte şi mai mult şi va continua să ningă la munte şi se va depune strat de zăpadă. În sudul ţării va ploua. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 7 grade.

03 dec. 2021, 14:28
Prognoza meteo 4 decembrie. Ninsori la munte, ploaie în sud. Termometrele nu vor indica mai mult de 7 grade

Prognoza meteo 4 decembrie. La noapte, în jumătatea de sud-est a teritoriului, vor fi înnorări și precipitații pe arii relativ extinse. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie și lapoviță, iar la munte și pe alocuri și în Moldova și Transilvania, mai ales ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și vor fi condiţii de polei. În celelalte zone cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în regiunile sud-estice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 grade în Maramureș și nordul Moldovei și 6 grade în sudul litoralului. În zonele joase vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Cerul va fi noros şi temporar va ploua, iar spre sfârșitul nopții și în orele dimineții vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura minimă va fi de 1…3 grade.

Prognoza meteo 4 decembrie – SAMBATA

Vremea se va răci față de ziua precedentă, mai accentuat în regiunile sudice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -5 și 3 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie, local în Dobrogea și pe alocuri în Muntenia şi Oltenia. În Carpaţii Meridionali și de Curbură, trecător va ninge slab. În restul ţării, înnorările vor fi temporare, iar noaptea, izolat și cu precădere în vest și nord-vest, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe litoral şi în Banat, precum și la munte, îndeosebi pe creste. Pe alocuri se va semnala ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros, iar în prima parte a zilei vor fi condiții pentru precipitații slabe, predominant ploi. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. La sfârşitul intervalului se poate forma ceață.

Citeşte şi: Avertizare de ninsori şi viscol în mai multe judeţe. Prognoza meteo pentru Crăciun şi Revelion

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea se va încălzi uşor, astfel că valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor normale în prima decadă a lunii decembrie, iar cele din cursul nopţii vor fi mai ridicate decât acestea. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade, mai ridicate în Dobrogea până la 9…10 grade pe litoral. În jumătatea de nord-vest a țării, treptat înnorările și aria precipitațiilor predominant sub formă de ploaie se vor extinde. În restul teritoriului, cerul va fi parțial noros și pe spații mici vor fi ploi slabe. La munte, precipitaţiile vor fi mixte, cu ninsori pe alocuri viscolite la altitudini mari. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, pe litoral şi în sudul Banatului. În zonele joase vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va încălzi uşor, astfel că valorile termice se vor situa peste cele normale în prima decadă a lunii decembrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în special noaptea, când trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţavor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Val de aer polar în Europa. Alertă de la meteorologi: Urmează zile cu temperaturi scăzute şi ninsori

Prognoza meteo LUNI

Vremea se va încălzi în sudul și în estul teritoriului, iar în rest valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior. Cerul se va înnora treptat începând din vest și sud-vest și se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ploaie cu precădere seara și noaptea în jumătatea sudică a țării, iar în nord, centru și la munte vor fi precipitaţii mixte, predominant ninsori la altitudini în general de peste 1500 m. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, unde ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 14 grade, iar cele minime între -2 și 10 grade. Izolat va fi ceață, în special dimineața.

BUCUREȘTI Vremea va continua să se încălzească și va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi temporar noros și vor fi ploi slabe, cu probabilitate mai ridicată în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 6…7 grade. Dimineaţa vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo MARTI

Vremea se va răci față de intevalul anterior în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie în regiunile sudice și sud-estice și mai ales ninsoare, local în rest. La munte, cu precădere pe creste va ninge viscolit. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și temporar în estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime se vor situa între -5 și 8 grade. Izolat va fi ceață.

BUCUREȘTIVremea se va răci față de intervalul anterior. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.