Prognoza meteo 4 iunie. Ploi, descărcări electrice şi vijelii în jumătatea de nord şi la munte. Vreme călduroasă în restul ţării

În vestul, centrul, nordul, nord-estul țării, precum și în zonele montane și submontane vremea va fi în general instabilă şi vor fi furtuni. În restul teritoriului, vremea va fi caldă, local călduroasă după-amiaza. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade.

03 iun. 2022, 15:52
Prognoza meteo 4 iunie. Ploi, descărcări electrice şi vijelii în jumătatea de nord şi la munte. Vreme călduroasă în restul ţării

Prognoza meteo 4 iunie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile vestice, sud-vestice și la munte, unde pe arii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 grade în estul Transilvaniei și 21 de grade pe litoral. Spre dimineață, cu totul izolat, se va semnala ceață.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 16 grade.

Prognoza meteo 4 iunie – SAMBATA
În vestul, centrul, nordul, nord-estul țării, precum și în zonele montane și submontane vremea va fi în general instabilă și se va manifesta, îndeosebi din a doua parte a zilei, prin perioade cu înnorări accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. În restul teritoriului, vremea va fi caldă, local călduroasă după-amiaza, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 13 și 20 de grade.

București. Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea va fi în general instabilă în jumătatea estică a țării, la deal și la munte, unde temporar înnorările vor fi accentuate și pe arii relativ extinse se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe spaţii restrânse şi la intensitate mai redusă. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensifcări, mai ales pe parcursul zilei, în regiunile sudice, estice și centrale. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 și 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud, unde și disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge local pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 18 grade.

București. Vremea va fi caldă, dar în a doua parte a zilei va deveni și instabilă și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate și perioade cu averse, posibil cu caracter torențial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

Citeşte şi: Cum va fi vremea în iunie şi iulie 2022. ANM anunţă vreme călduroasă, caniculară în unele zone din România

Prognoza meteo LUNI
Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile estice, sud-estice și la munte, unde pe alocuri, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 31 de grade, iar cele minime între 6 și 17 grade.

București. Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza, dar condițiile pentru ploi de scurtă durată vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice vor fi ușor mai scăzute decăt în intervalul anterior, astfel că maxima va atinge 27…28 de grade, iar minima va fi de 13…16 grade.

Citeşte şi: Fenomenele meteo extreme nu părăsesc România. Directorul ANM anunță că temperaturile o iau iar razna

Prognoza meteo MARTI
Vremea va fi în general frumoasă, iar regimul termic ușor peste normalul perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sud-est, iar după-amiaza și la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, local cu ușoare intensificări îndeosebi în prima parte a intervalului în estul teritoriului și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade, ușor mai mici pe litoral spre 21…22 de grade, iar cele minime se vor încadra în general între 8 și 18 grade.

București. Vremea va fi frumoasă și ușor mai caldă decât în mod obișnuit. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…17 grade.