Prognoza meteo 4 mai. Vreme caldă, dar ploioasă. Meteorologii anunţă averse, descărcări electrice și grindină

Vremea se strică. Chiar dacă temperaturile rămân ridicate, în mare parte din ţară îşi vor face apariţia ploile însoţite de descărcări electrice și izolat grindină.

03 mai 2022, 16:01
Prognoza meteo 4 mai. Vreme caldă, dar ploioasă. Meteorologii anunţă averse, descărcări electrice și grindină

Prognoza meteo 4 mai. La noapte cerul va fi temporar noros, iar pe arii restrânse în zonele montane și deluroase și izolat în rest vor fi ploi slabe de scurtă durată, pe alocuri însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade. Vor fi condiții de ceață.

București

Cerul va fi temporar noros și vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 8…9 grade.

Prognoza meteo 4 mai MIERCURI
Vremea va fi normală din punct de vedere termic și în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și în prima parte a nopții în zonele montane și submontane, precum și în Maramureș și Transilvania, unde vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe suprafețe mici 15…20 l/mp, în special la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime, în creștere față de ziua precedentă în jumătatea de sud a țării, se vor încadra în general între 17 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 11 grade. Noaptea izolat vor fi condiții de ceață.

București

Vremea va deveni normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în creștere față de ziua precedentă, va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Avarie majoră la reţeaua de furnizare a apei calde în Bucureşti. Un spital şi 370 de blocuri sunt afectate

Prognoza meteo JOI
Vremea va fi caldă în vestul şi sud-vestul ţării, iar în rest apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special după-amiaza și seara în zona Carpaților Occidentali și Meridionali și pe spații mici în restul teritoriului, unde vor fi averse, descărcări electrice și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă izolat vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări noaptea în sudul Banatului, dar şi de scurtă durată asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, mai scăzute pe litoral până spre 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 13 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

București

Vremea se va menține normală din punct de vedere termic, cu o temperatură maximă ce se va situa în jurul valorii de 22 de grade și o minimă de 7…10 grade. Cerul va fi variabil ziua și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru perioada 2 – 15 mai. Vremea se schimbă radical după zilele frumoase. Revin ploile şi vijeliile. Apoi temperaturile cresc iar

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi caldă în vest şi în centru, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. În nord-vestul ţării, iar după-amiaza şi în zonele montane, temporar înnorările vor fi accentuate şi local se vor semnala averse însoţite şi de descărcări electrice; cu totul izolat vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate (în jurul a 15 l/mp) şi grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în Banat şi pe spaţii mici, de scurtă durată, în zonele cu manifestări de instabilitate atmosferică. Temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade pe litoral și 27 de grade în zona de câmpie a Banatului; minimele termice vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, mai scăzute, spre 0 grade, în depresiunile Carpaţilor Orientali.

București

Vremea va fi frumoasă, iar ziua normală termic pentru prima decadă a lunii mai, cu o maximă de 22…23 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Noaptea va fi răcoroasă, astfel că temperatura minimă va fi de 6…7 grade, mai coborâtă în zona periurbană.

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în nord-vestul ţării şi la munte unde, mai ales în a doua parte a zilei, pe alocuri se vor semnala averse însoţite izolat de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 24 de grade, iar cele minime între 0 grade în depresiunile intramontane şi 12 grade în Dealurile de Vest.

București

Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de cele obişnuite datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 21 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.