Prognoza meteo 4 martie. Ploi și vreme închisă în mare parte din țară. Apoi revin ninsorile

Sfârșitul de săptămână vine cu vreme închisă, ploi și lapoviță în mare parte din țară, chiar dacă în sud temepraturile vor fi peste cele normale pentru această perioadă. De duminică valorile termice vor fi în scădere, iar la munte precipitațiilor vor fi sub formă de ninsoare.

03 mart. 2023, 17:01
Prognoza meteo 4 martie. Ploi și vreme închisă în mare parte din țară. Apoi revin ninsorile

Prognoza meteo 4 martie. La noapte, cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice și sudice și va avea înnorări temporare în restul teritoriului. Va ploua slab, pe suprafețe mici, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și cu totul izolat în Banat, Crișana și Transilvania, iar la munte, în special în Carpații Meridionali, pe alocuri, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele Carpaților Orientali. Temperaturile minime, preponderent negative în jumătatea de nord, vor fi cuprinse, în general, între -5 și 4 grade. Pe arii restrânse, în zonele joase de relief, se va semnala ceață.

București. Cerul va fi noros, trecător va ploua, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 3…4 grade. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo 4 martie

Sâmbătă vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată în regiunile vestice, sudice și estice și normală termic în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în vest, nord-vest, centru și sud, iar în a doua parte a nopții în jumătatea de nord a teritoriului. Pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, ziua sub formă de ploaie, mai ales în regiunile intracarpatice și mixte la munte, iar noaptea ploaie, lapoviță și trecător ninsoare în Transilvania și Maramureș și predominant ninsori la munte și în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, în special a Carpaților Orientali, unde la rafală se vor depăși viteze de 70…80 km/h, dar izolat și la viteze mai mici și în nord-vest, centru și sud-est. Dimineața și noaptea, pe alocuri, în zonele joase de relief, se va semnala ceață.

București. Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade. Cerul va fi mai mult noros în prima parte a zilei, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Citește și: Revin ninsorile în România. Vremea se schimbă radical la sfârșitul săptămânii

 

Prognoza meteo DUMINICA
Valorile termice vor scădea față de ziua anterioară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de nord, unde se vor situa ușor sub mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, nordice, nord-estice și în centru și temporar noros în rest. Vor fi precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare la munte, în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și estul Transilvaniei, mixte în restul Transilvaniei și local în jumătatea sudică a Moldovei, precum și în Dealurile de Vest, iar în rest, pe arii restrânse vor predomina ploile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari, dar și în zonele mai joase de relief din Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 și 13 grade, cu cele mai scăzute valori în nord-est și în depreisuni, iar cele minime între -6 și 4 grade. Dimineața și noaptea, izolat, se va semnala ceață.

București. Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și în prima parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo LUNI
Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în regiunile sudice și sud-estice, unde cerul va fi temporar noros, în timp ce în restul țării regimul termic va fi apropiat de cel normal, iar înnorările se vor extinde treptat. Temporar vor fi precipitații, mai ales în a doua parte a zilei și pe parcursul nopții, în vestul, sud-vestul și centrul teritoriului și pe alocuri în celelalte zone. Acestea vor fi îndeosebi ninsori la munte, mixte în Transilvania, Maramureș, Moldova și predominant ploi în rest. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului, la munte, la altitudini mari și pe arii restrânse și la viteze mai mici în nord și în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -3 și 3 grade.

București. Valorile termice vor rămâne mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei, în special cele diurne. Cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea de ploaie mai ridicată noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Citește și: Prognoza meteo lunară. Vreme închisă cu ploi și lapoviță la început de martie. Când vin temperaturile de primăvară

 

Prognoza meteo MARTI
Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei și în general închisă în vestul, centrul și nordul teritoriului. Temporar vor fi precipitații mixte la munte, Maramureș și Transilvania și predominant ploi în celelalte zone. În restul țării vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit, cerul va fi temporar noros, iar precipitații mai ales sub formă de ploaie, se vor semnala pe alocuri. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări la munte și pe arii restrânse în restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 și 15 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade.

București. Vremea va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu o temperatură maximă de 14…16 grade și o minimă de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.