Prognoza meteo 4 octombrie. Temperaturi de vară la amiază, însă dimineața va fi rece

Toamna își intră în drepturi. Dacă la amiză termometrele indică temperaturi maxime și de 28 de grade, diminețile sunt din ce în ce mai răcoroase, iar pe arii restrânse va fi ceață.

03 oct. 2023, 14:36
Prognoza meteo 4 octombrie. Temperaturi de vară la amiază, însă dimineața va fi rece

Prognoza meteo 4 octombrie. La noapte, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între 6 și 15 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre zero grade. Izolat se va semnala ceață, îndeosebi în centrul teritoriului.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 10…11 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 8 grade.

 

Prognoza meteo 4 octombrie / MIERCURI

Vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse averse posibil însoțite de descărcări electrice, în special seara și noaptea, în vestul, centrul, estul țării și la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral și în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar cele minime între 5 și 17 grade. Dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață.

București. Vremea va fi frumoasă și caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

Citește și: Prognoza meteo pentru 2 – 15 octombrie. Temperaturi oscilante de la o zi la alta și ploi slabe în întreaga țară

 

Prognoza meteo JOI
Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 2…3 grade în depresiuni și 16 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zona montană, precum și în centru și est, unde izolat vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

București. Valorile termice se vor menține peste cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

Citește și: Cea mai rece dimineață din această toamnă. Temperaturile au scăzut cu peste 10 grade față de ziua precedentă, în unele zone sub pragul de îngheț

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi în general frumoasă și va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată în sud și în sud-est, iar în restul țării valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în special după-amiaza și seara, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe, mai ales la munte și în sudul extrem. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a intervalului pe alocuri în zona montană (rafale în jurul a 60 km/h pe creste), precum și în Moldova și în Dobrogea (cu până la 40…50 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile intramontane și 13…15 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, cu precădere pe văi și în depresiuni, se va semnala ceață.

București. Vremea va fi în general frumoasă și în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și posibil ploi foarte slabe, trecătoare, mai ales în orele serii. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…25 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi în continuare în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a țării și doar local în nord-vest și în centru vor fi apropiate de cele specifice datei. Cerul va fi variabil, mai mult senin în regiunile sudice, dar cu înnorări temporare în nordul teritoriului, unde numai izolat, cu precădere la munte, va ploua slab seara și noaptea. Vântul va avea intensificări locale în zona montană, în special în Carpații Orientali, cu rafale de peste 70…80 km/h pe creste și va sufla slab și moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 5 și 14 grade. Dimineața și noaptea, îndeosebi pe văi și în depresiuni, pe spații mici se va semnala ceață.

București. Vremea va fi frumoasă, iar valorile termice se vor menține peste mediile climatologice. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade, mai scăzută în zona periurbană.