Prognoza meteo 4 octombrie: Vremea se încălzeşte în toată ţara. Meteorologii anunţă temperaturi maxime de până la 25 de grade

Vremea se încălzeşte în toată ţara. În estul şi în sud-estul ţării, cerul va mai prezenta înorări, dar numai cu totul izolat, în special pe litoral, vor fi posibile ploi slabe sau burniţă. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi Crişana.

03 oct. 2021, 16:03
Prognoza meteo 4 octombrie: Vremea se încălzeşte în toată ţara. Meteorologii anunţă temperaturi maxime de până la 25 de grade

Prognoza meteo 4 octombrie. La noapte, vremea va fi rece pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în regiunile estice și sud-estice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile minime se vor situa între 1 și 9 grade, mai coborâte, spre -4 grade, în depresiunile Carpaților Orientali, dar și mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest până la 11…12 grade. Pe arii restrânse în Transilvania și cu totul izolat în dealurile subcarpatice ale Olteniei, Munteniei și Moldovei se va produce brumă, iar în zonele joase de relief, izolat vor fi condiții de ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 5…6 grade, mai scăzută în zona periurbană până în jurul valorii de 3 grade. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo LUNI

Vremea va fi în general frumoasă, iar în regiunile vestice și nord-vestice va continua să se încălzească devenind caldă pentru prima decadă a lunii octombrie. În estul şi în sud-estul ţării, cerul va fi temporar noros, dar numai cu totul izolat, în special pe litoral, vor fi posibile ploi slabe sau burniţă, iar în restul teritoriului se va menține mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, iar trecător în zona Carpaților Meridionali și în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi Crişana, iar cele minime între 3 și 13 grade, mai scăzute până spre -1 grad în depresiunile Carpaților Orientali unde se va forma brumă. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, va fi ceață, potrivit ANM.

BUCUREȘTI Vremea va fi în general frumoasă, cu valori termice apropiate de cele normale la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6…9 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO OCTOMBRIE 2021. Scoatem hainele groase din garderobă dacă pandemia nu ne ţine în case

Prognoza meteo MARTI

Vremea se va menține în general frumoasă, iar din punct de vedere termic, caldă pentru această dată în vestul și nord vestul țării și apropiată de normal în rest. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar cu înnorări temporare în Dobrogea și în zonele de deal şi de munte din Oltenia şi Muntenia unde izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va prezenta intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, cu viteze mai mari spre seară și noaptea, când la rafală se vor depăși 70…80 km/h, iar local şi temporar şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat și Crișana, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, spre -3 grade. Izolat va fi ceață dimineaţa şi noaptea, iar în centru şi nord-est vor fi condiții de brumă.

BUCUREȘTI Vremea se va menține predominant frumoasă, cu cer variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar minima de 5…7 grade.

Citeşte şi: Guvernul a modificat restricţiile COVID: Şcolile şi restaurantele rămân deschise şi la incidenţa peste 6, carantină de noapte doar pentru nevaccinaţi

Prognoza meteo MIERCURI

Valorile termice diurne vor fi uşor mai scăzute decât în intervalul precedent, astfel că în jumătatea de est a teritoriului vremea va fi răcoroasă, iar în rest apropiată de normalul perioadei. Vor fi înnorări temporare în majoritatea zonelor, cu intervale de cer variabil în regiunile nord-vestice şi în nord-est. Ziua va ploua slab pe spaţii restrânse în sud şi în extremitatea de vest, iar noaptea ploile vor fi frecvente şi moderate cantitativ în Banat, se vor semnala local la munte, în Crişana şi vestul Olteniei şi izolat în celelalte regiuni. La atitudini foarte mari în Carpaţii Meridionali, în a doua parte a nopţii, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar local şi temporar şi în restul teritoriului, dar cu viteze mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat va fi ceaţă.

BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor fi în scădere uşoară. Cerul va avea înnorări temporare, mai ales la începutul zilei şi în a doua parte a nopţii, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de 35…40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

Prognoza meteo JOI

Răcirea vremii va continua şi se va resimţi mai ales la valorile termice din timpul zilei. Cerul va fi variabil în nordul teritoriului, dar va avea înnorări în rest. Va ploua pe arii extinse în sudul şi în vestul ţării, iar în partea de sud-vest se pot acumula cantităţi de apă însemnate. În special în Carpaţii Meridionali, la peste 1700 m altitudine, cu precădere în cursul nopţii, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea zonelor, dar cu viteze mai mari în sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 1 și 11 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va deveni rece pentru prima decadă a lunii octombrie, astfel că temperatura maximă va fi de 15…17 grade. Cerul va fi mai mult noros, va ploua mai ales seara şi noaptea, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura minimă va fi de 8…9 grade.