Prognoza meteo 6 martie. Revin ninsorile și frigul. Meteorologii anunță temperaruri sub pragul de îngheț în următoarele zile

Val de aer rece peste România, chiar cu lapoviță și ninsori la munte. Temperaturile vor scădea brusc, iar în unele zone vor fi sub pragul de îngheț.

05 mart. 2024, 14:41
Prognoza meteo 6 martie. Revin ninsorile și frigul. Meteorologii anunță temperaruri sub pragul de îngheț în următoarele zile

Prognoza meteo 6 martie. La noapte, cerul va fi temporar noros. Va ploua slab, pe arii restrânse la munte, precum și în Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana și Maramureș și cu totul izolat în Muntenia. La altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile minime se vor situa între -3 și 6 grade. Pe arii restrânse se va forma ceață.

București. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi în jur de 2 grade.

 

Prognoza meteo 6 martie – MIERCURI
Valorile termice vor scădea în toată țara, dar mai semnificativ în nord-est. Temperaturile maxime se vor situa între 5 și 16 grade, iar cele minime între -1 și 6 grade. Cerul va avea înnorări, iar aria ploilor se va extinde, astfel că acestea se vor semnala pe parcursul zilei mai ales în jumătatea nord-vestică a teritoriului, apoi cu precădere în sud, centru și est. Seara și noaptea în Moldova, Transilvania și zonele deluroase din sud vor fi precipitații mixte, iar la munte treptat vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în centru, sud și la munte (viteze în general de 40…55 km/h). Dimineața și noaptea, pe alocuri va fi ceață.

București. Cerul va avea temporar înnorări, iar probabilitatea de ploaie va crește spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări noaptea (viteze de 30…40 km/h). Temperatura maximă, peste media caracteristică datei, va fi în jur de 11 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo JOI
Vremea va continua să se răcească și va fi în general închisă. Va ploua în vestul, sudul și centrul țării și pe alocuri în rest. La munte va ninge, iar în zonele deluroase și pe arii restrânse în Transilvania și Moldova vor fi precipitații mixte. Pe areale mici se vor acumula cantitați de peste 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în sud, centru, nord-vest și extremitatea de sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime între -5 și 4 grade. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

București. Vremea se va răci și va fi în general închisă. Temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă în jur de 1 grad.

Citește și: EXCLUSIV Se schimbă vremea. Meteorologul Florinela Georgescu anunță nopți cu temperaturi negative și ninsori și lapoviță

 

Prognoza meteo VINERI
Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa în jurul celor specifice datei. Cerul va avea temporar înnorări. Pe arii restrânse la munte va ninge, cu o probabilitate mai mare în Carpații Occidentali și Meridionali, iar în vestul și sudul țării, la începutul intervalului, cu totul izolat, vor fi posibile precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 9 grade, iar cele minime între -6 și 1 grad, ușor mai scăzute în depresiuni, spre -8 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Valorile termice vor crește ușor și se vor situa în jurul celor specifice datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Citește și: Ciclonul se întoarce peste România. Florinela Georgescu anunţă vreme de palton şi precipitaţii abundente

 

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice vor fi în creștere și se vor situa ușor peste normele climatologice specifice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 12 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade, mai scăzute în depresiuni. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

București. Valorile termice diurne vor crește și se vor situa ușor peste cele normale la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 11 grade, iar cea minimă de -2…1 grad.