Prognoză meteo 7 aprilie 2022. Vremea începe să se strice! Temperaturile vor coborî cu mult sub valorile normale

Vremea se va răci faţă de ziua anterioară, mai accentuat în vest, în sud şi în sud-est, unde valorile termice vor fi cu mult mai coborâte decât cele normale în această perioadă, în timp ce în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor multianuale.

06 apr. 2022, 15:48
Prognoză meteo 7 aprilie 2022. Vremea începe să se strice! Temperaturile vor coborî cu mult sub valorile normale

Prognoză meteo 7 aprilie 2022. Cerul va avea înnorări și va ploua temporar -pe arii extinse în jumătatea de sud-vest a țării și local în rest. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona înaltă a Carpaților Meridionali vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe spații restrânse cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

Prognoză meteo 7 aprilie 2022. Anunțul făcut de meteorologi

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană, în special la altitudini mari, dar pe parcursul zilei și în est și sud-est, iar noaptea în nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 9 grade.

București – Cerul va avea înnorări, în special pe parcursul zilei când temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere accentuată față de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 5…8 grade.

VINERI

În Țară – Vremea se va încălzi semnificativ în majoritatea zonelor, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale în nord-vest şi centru şi vor fi mai ridicate decât cele specifice datei în rest. Cerul va avea înnorări în jumătatea de nord-vest unde va ploua izolat ziua şi local în timpul nopţii, cu precădere în Maramureş şi Crişana unde ploile vor fi moderate cantitativ. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe creste, în special ale Carpaţilor Orientali, dar, local şi temporar, și în restul teritoriului, cu viteze în general de 55…65 km/h în nord, nord-est şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade.

Citește și: Prognoza meteo 27 martie. Meteorologii anunță vreme bună pentru această perioadă, temperaturi maxime de 22 de grade
București – Vremea se va încălzi din nou, chiar semnificativ, astfel că se vor înregistra valori mult mai ridicate decât cele normale pentru această dată; temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua când rafalele vor atinge 40…45 km/h.

SAMBATA

În Țară – În vestul şi în nord-vestul ţării, vremea se va răci, iar în mare parte din interval vor fi înnorări şi va ploua moderat cantitativ. În celelalte regiuni, vremea va fi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii aprilie; cerul va fi variabil ziua când doar izolat va ploua, apoi aria de nebulozitate şi ploi se va extinde. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse însoţite de descărcări electrice, iar cantitaţile de apă pot fi mai însemnate. Cu totul izolat vor fi posibile averse de grindină sau măzăriche, iar în cursul nopţii, în zona montană înaltă vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare în prima parte a intervalului în majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în Maramureş şi în zona deluroasă a Crişanei şi 26…27 de grade în Muntenia, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 3 şi 10 grade.

București – Vremea va fi deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 26 de grade şi o minimă de 8…10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a nopţii când va creşte probabilitatea pentru averse de ploaie. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări mai ales ziua.

Citește și: Prognoza meteo 6 aprilie. Vreme schimbătoare în majoritatea regiunilor. Soare, dar şi furtuni în următoarele zile