Prognoza meteo 7 august. Caniculă şi disconfort termic în sudul şi vestul ţării. Nu vor lipsi nici ploile şi vijeliile

Codul de caniculă se prelungește. Vor fi încă patru zile de temperaturi de până la 40 de grade în mai bine de jumatate de ţară.

06 aug. 2022, 14:15
Prognoza meteo 7 august. Caniculă şi disconfort termic în sudul şi vestul ţării. Nu vor lipsi nici ploile şi vijeliile

Prognoza meteo 7 august. La noapte, cerul va fi variabil spre mai mult senin și doar izolat, vor fi posibile ploi slabe, cel mai probabil în extremitatea de sud-est și de nord a țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona joasă din vest și nord-vest. Temperaturile minime se vor situa între 16 și 23 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali spre 12…13 grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 19…21 de grade.

Prognoza meteo 7 august DUMINICA

În special în sud-vestul și sudul țării valul de căldură va persista, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. După orele amiezii, cu precădere în zonele montane și submontane, precum și în nord-estul teritoriului vor fi perioade scurte, când pe arii restrânse vor fi înnorări temporare, averse şi descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină și de cantități de apă mai însemnate (peste 15…20 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări, local şi temporar în Moldova, Dobrogea şi Muntenia, dar trecător asociat și în timpul averselor. Temperaturile maxime, în mare parte din țară ușor mai scăzute față de ziua precedentă, se vor încadra în general între 27 și 35 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 și 23 de grade.

BUCUREȘTI Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi accentuat, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN. Urmează patru zile de caniculă şi disconfort termic ridicat pentru Bucureşti şi 26 de judeţe. Unde lovesc furtunile

 

Prognoza meteo LUNI

Valul de căldură va persista în sudul și sud-estul teritoriului unde local va fi caniculă, iar disconfortul termic se va menține ridicat. În vest, nord şi centru, precum şi la munte, instabilitatea atmosferică se va accentua și vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de grindină. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi mai însemnate. În restul teritoriului, astfel de fenomene vor fi posibile pe spații mai mici, după-amiaza, cu precădere în zonele deluroase, iar unele intensificări ale vântului vor fi în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 36 de grade, iar cele minime între 14 şi 24 de grade, uşor mai scăzute în depresiunile intramontane.

BUCUREȘTI Valul de căldură va persista, astfel că vremea va fi caniculară și cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…36 de grade, iar cea minimă de 19…21 de grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea în a doua jumătate din august şi în septembrie, când începe şcoala

Prognoza meteo MARTI

În sudul și sud-estul țării, valul de căldură şi local canicula și disconfortul termic vor persista, dar vremea va fi și în general instabilă. Astfel în sud-vestul, centrul și nordul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate și va cădea grindină. Intensificări temporare ale vântului vor fi în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 36 de grade, iar cele minime între 10 şi 22 de grade.

BUCUREȘTI Valul de căldură va persista și în continuare va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…36 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Valorile termice vor marca o scădere și în regiunile sudice și sud-estice, dar local la câmpie vremea se va menține călduroasă. Vor mai fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în sud-vestul țării și la munte și pe arii mai restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări în est și sud-est, dar trecător și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiuni.

BUCUREȘTI Valorile termice vor marca o scădere față de zilele precedente, dar vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi temporar noros și după-amiaza vor fi posibile averse, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 15…18 grade.