Prognoza meteo 7 decembrie. Ninsori şi viscol în jumătate de ţară. Ploi şi polei în restul teritoriului

Vremea se răceşte şi mai tare decât acum. De marţi dimineaţă un val de aer polar pune stăpânire pe România. Meteorlogii anunţă ninsori şi viscol în 24 de judeţe. În restul ţării va ploua şi temperaturile scăzute vor favoriza apariţia poleiului.

06 dec. 2021, 19:32
Prognoza meteo 7 decembrie. Ninsori şi viscol în jumătate de ţară. Ploi şi polei în restul teritoriului

Prognoza meteo 7 decembrie.

La noapte, în sud-estul ţãrii cerul va fi parţial noros, dar numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe sau burniţã. În celelalte regiuni aria precipitaţiilor va fi în extindere şi izolat se vor acumula cantitãţi de 15…20 l/mp. Precipitaţiile vor fi sub formã de ploaie în Oltenia, mixte în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania şi predominant sub formã de ninsoare în nordul Moldovei. La munte vor fi ninsori moderate cantitativ. Izolat, îndeosebi în centrul şi nord-estul teritoriului vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã şi în Dobrogea. Temperaturile minime se vor încadra, între -2 şi 8 grade, uşor mai ridicate pe litoral. Izolat, în special în sud şi est se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va fi mai mult noros, iar spre sfârşitul intervalului va creşte probabilitatea pentru ploi slabe sau burniţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 5…6 grade. Se menţin condiţiile de ceaţã.

Prognoza meteo 7 decembrie – MARTI

Vremea va fi închisã şi temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, iar cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp şi pe arii restrânse, în special în jumãtatea de sud-est, 30…40 l/mp. În zonele de deal şi de munte şi local în centrul, nordul şi nord-estul ţãrii vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare şi lapoviţã, iar în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile. Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania şi în Moldova. La munte va ninge, iar stratul de zãpadã nou depus va fi pe alocuri consistent. Începând din a doua parte a zilei, vântul se va intensifica în zona montanã, în est, în sud-est şi în extremitatea sud-vesticã, cu viteze în general de 45?55 km/h; pe crestele montane şi pe alocuri în Moldova va fi viscol. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 10 grade, uşor mai ridicate în Dobrogea, pânã spre 13…14 grade, iar cele minime se vor situa între -5 şi 5 grade. Izolat se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi închisã. Temporar va ploua, iar cantitãţile de apã vor putea depãşi 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri mai ales spre searã şi noaptea. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de 3…4 grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţãrii, iar în est, centru şi sud se va menţine predominant închisã. Mai ales pe parcursul zilei vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare în Moldova şi local în Transilvania şi mai ales ploi în Dobrogea, Muntenia şi izolat în Oltenia. La munte temporar va ninge. Izolat vor fi condiţii de polei. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare, ziua în regiunile estice şi în zona Carpaţilor de Curburã viscolind ninsoarea, iar noaptea în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 8 grade, iar cele minime în general între -9 şi 1 grad. În zonele joase, mai ales noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţã cu depunere de chiciurã.

BUCURESTI. Vremea se va menţine predominant închisã, iar pe parcursul zilei, temporar va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã, potrivit ANM.

Citeşte şi: Ninsorile pun stăpânire pe mai bine de jumătate de ţară. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo JOI

În Moldova, vremea va fi rece şi închisã, cu nebulozitate joasã persistentã. În celelalte regiuni, valorile termice vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent şi se vor situa în general peste cele normale în prima decadã a lunii decembrie. În jumãtatea de vest, cerul se va înnora treptat, dupã orele amiezii aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele montane aferente noaptea vor fi precipitaţii mixte -predominant ninsori pe creste. În sud-sud-est şi local în centru cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe arii restrânse ploi slabe în cursul nopţii. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, unde rafalele vor depãşi 80 km/h, iar temporar şi cu viteze mult mai mici în Banat şi în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nordul Moldovei şi 11…12 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiuni şi 9 grade pe litoral. În zonele joase, îndeosebi dimineaţa, local se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Vremea va fi în încãlzire uşoarã. Cerul va fi variabil, cu condiţii de ceaţã şi nori joşi în orele dimineţii şi înnorãri temporare în a doua parte a nopţii când vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 6…8 grade, iar cea minimã de 2…3 grade.

Citeşte şi: Un porc a fost filmat când sare dintr-un camion în Brăila. Imaginile au devenit virale VIDEO

Prognoza meteo VINERI

Încãlzirea vremii va continua în cea mai mare parte a ţãrii şi se va resimţi la valorile diurne în special în jumãtatea de est. Cerul va avea înnorãri şi va ploua, local şi temporar, în majoritatea regiunilor. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitaţii slabe sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în zona montanã înaltã şi în regiunile sud-estice, cu viteze mai mari pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 14 grade, uşor mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -2 şi 8 grade. Pe spaţii mici se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Valorile termice vor continua sã creascã, vremea devenind mult mai caldã decât normal în aceastã perioadã din an; astfel temperatura maximã se va situa în jurul a 11 grade, iar cea minimã va fi de 2…4 grade. Cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat.