Prognoza meteo 7 martie 2023. Temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în sudul și estul țării

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă, iar în sudul și estul țării va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit, anunță meteorologii.

06 mart. 2023, 15:08
Prognoza meteo 7 martie 2023. Temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în sudul și estul țării

Prognoza meteo 7 martie 2023, la noapte, în țară

În vestul, centrul și nordul țării cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații: predominant ploi în Banat și Crișana, mixte în Maramureș, în Transilvania și pe alocuri în Moldova și mai ales ninsori la munte. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și vor fi condiții de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe -pe arii restrânse în Oltenia și izolat în restul regiunilor. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în zona montană, îndeosebi la altitudini mari, unde se vor depăși 70…80 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 și 5 grade. Pe suprafețe mici va fi ceață.

Prognoza meteo 7 martie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul în general slab. Temperatura minimă, în jurul celei specifice datei, va fi de 0…2 grade.

Citește și Prognoza meteo. Când vine primăvara în România. Data la care vom scăpa de temperaturile negative

Prognoza meteo 7 martie 2023, marți, în țară

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă, iar în sudul și estul țării va deveni mult mai caldă decât în mod obișnuit. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice, unde local și temporar va ploua, însă dimineața și noaptea în Maramureș și Transilvania trecător se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte. În restul teritoriului vor fi înnorări temporare și doar cu totul izolat ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde se vor depăși 70…80 km/h dar pe arii restrânse și la cote mai reduse și în nord-vest, centru și sud-est, cu rafale de 45…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade. Izolat, la începutul și sfârșitul intervalului, va fi ceață.

Prognoza meteo 7 martie 2023, marți, în București

Vremea se va încălzi față de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă, cu mult peste cea specifică datei, va fi de 15…16 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat pe parcursul zilei și slab noaptea. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

Prognoza meteo 8 martie 2023, miercuri, în țară

Vremea va continua să se încălzească și va deveni deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul teritoriului și variabil în celelalte zone. În Maramureș, local în Banat, Crișana, Transilvania și nordul Moldovei și izolat în Oltenia temporar va ploua, în timp ce la munte, doar la altitudini mari se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări în zona montană, cu rafale mai intense pe crestele Carpaților Orientali și ale Munților Apuseni, unde se vor depăși 70…80 km/h, dar pe parcursul zilei, local și la viteze mai mici, și în restul regiunilor, cu rafale de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 2 și 8 grade. Izolat, dimineața și noaptea, va fi ceață.

Citește și Prognoza meteo. Săptămână capricioasă, cu schimbări de temperatură, ploi, lapoviţă, dar şi soare de primăvară

Vremea va deveni deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 17…18 grade și o minimă de 3…5 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei, iar noaptea va slăbi în intensitate.