Prognoza meteo 8 decembrie. Vreme închisă cu ploi şi depuneri de polei. Ceaţa va crea probleme dimineaţa şi noaptea

Vremea va fi în general închisă. Se vor semnala ploi slabe sau burniță, în aproape în toate regiunile. La munte și trecător în nordul Moldovei vor fi precipitații mixte și izolat se va produce polei.

07 dec. 2022, 15:42
Prognoza meteo 8 decembrie. Vreme închisă cu ploi şi depuneri de polei. Ceaţa va crea probleme dimineaţa şi noaptea

Prognoza meteo 8 decembrie. La noapte, cerul va fi mai mult noros și va ploua slab, temporar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și al Banatului și local în Dobrogea. În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură și izolat în restul masivelor se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1400 m vor predomina ninsorile. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare și numai pe arii restrânse vor fi posibile precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime se vor situa în general între -3 și 7 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

București. Cerul va fi noros, iar trecător va ploua slab. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 3…4 grade. Îndeosebi spre dimineață se va forma ceață.

 

Prognoza meteo 8 decembrie JOI

Vremea va fi în general închisă. Se vor semnala ploi slabe sau burniță, pe parcursul zilei în jumătatea de vest și pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea local și temporar în toate regiunile. La munte și trecător în nordul Moldovei vor fi precipitații mixte și izolat se va produce polei. Se va semnala ceață mai persistentă în regiunile extracarpatice și pe alocuri, îndeosebi dimineața și noaptea, și în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade, cu valori ușor mai ridicate pe litoral.

București. Vremea se va menține în general închisă. Se va semnala ceață mai ales dimineața și noaptea, iar trecător va ploua slab sau va burnița. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 6…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Vreme la extreme înainte de Crăciun. Ciclon cald din sud şi vortex polar din nord

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea se va menține în general închisă, iar îndeosebi în regiunile intracarpatice și în extremitatea de sud-est se va încălzi față de ziua precedentă. În sud și est și pe arii mai restrânse în rest va fi ceață sau nebulozitate stratiformă, iar trecător și burniță sau ploaie slabă. În jumătatea de vest a teritoriului, înnorările se vor accentua treptat și aria ploilor va fi în extindere. Cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp, iar mai ales în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, izolat 25 l/mp. La altitudini de peste 1900 m, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h în zona înaltă, dar temporar și în regiunile vestice și izolat în centru și est. Temperaturile maxime vor fi de la 1…2 grade în zonele cu ceață persistentă din nordul Moldovei, până spre 13…14 grade în sudul Dobrogei și al Banatului, iar cele minime se vor situa în general între 4 și 9 grade.

București. Vor fi înnorări persistente și se va semnala ceață asociată trecător cu burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

Citeşte şi: Ger cumplit în România. Unde sunt resimţite MINUS 23 de grade Celsius

 

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice vor continua să crească în aproape toata țara, astfel că vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an; temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 2 și 10 grade. Cerul va fi mai mult noros, exceptând regiunile sud-estice unde în cursul zilei va fi variabil. Aria ploilor va fi în extindere în jumătatea de vest a teritoriului unde local se vor acumula cantități de apă mai însemnate, iar în celelalte zone va ploua slab, pe spații mici. În zona montană înaltă, trecător vor fi posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane și temporar în sudul Banatului și pe litoral. Se va semnala ceață, pe alocuri dimineața în sudul țării, iar noaptea în regiunile estice și izolat și trecător în rest.

București. Vremea va fi mult mai caldă decât normal în această perioadă din an, astfel că temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 5…7 grade. Cerul va avea înnorări la începutul zilei când vor fi și condiții de ceață și burniță și din nou noaptea, cu ploi slabe, temporare. Vântul va sufla în general slab.

 

Prognoza meteo DUMINICA
În vestul și în nordul țării vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți ziua în special în Câmpia de Vest și în nordul Moldovei, unde valorile termice vor deveni apropiate de cele normale, apoi în tot spațiul intracarpatic, în schimb va fi deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii decembrie în restul teritoriului. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în toată țara; din orele serii în vest, nord-vest și centru treptat ploile se vor transforma în lapoviță și pe alocuri ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse, cantitățile apă vor fi însemnate, iar în sud și sud-est vor fi posibile descărcări electrice. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea zonelor și va sufla cu viteze mai mari la munte, în Dobrogea, în Banat și local în Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, mai scăzute în vestul Banatului și al Crișanei și în jumătatea de nord a Moldovei, dar și mai ridicate în Dobrogea și sudul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -3 și 7 grade, mai mari în sud-est. Izolat și trecător se va forma ceață.

București. Valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste cele climatologic specifice perioadei, însă cerul va fi mai mult noros și va ploua în general moderat cantitativ. Vântul se va intensifica treptat, mai ales în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 3…6 grade.